Se alle våre bilder fra Nordmarka Skogsmaraton i vår bildebank. Her kan du også kjøpe et minne fra løpet. 

 

Med godt over 20 grader i lufta, og den første ordentlige sommerdagen på lenge på Østlandet, ble det overraskende varmt for deltakerne på både halv- og helmaraton under Nordmarka Skogsmaraton. 

Den første som stupte i mål på maratondistansen var Torstein Bjerland som lå lenge i målområdet og ba om å bli dusjet av frivillige som spylte deltakerne med kaldt vann etter hvert som de kom i mål. Torstein hadde ledet gjennom hele løpet, men innrømmet at han ble litt stresset av Hans Aarnes som tok innpå bakfra.

– Jeg prøvde å ta han, men det ble for kort til mål, fortalte en sprudlende Hans etter målgang.

– Det kjentes tyngre ut i år enn i fjor, sa Torstein fra sitt sted på bakken under dusjen.

– Det var spesielt tungt de siste kilometrene. Jeg så at Hans kom nærmere, og det stresset meg litt, smilte Torstein, og la til at Nordmarka Skogsmaraton er favorittløpet hans. 

– Dette er et utrolig flott arrangement med en fin løype. Den er tøff, men fin, sa han. 

Vinner hver gang

Gloria Vinstedt har løpt maratondistansen under Nordmarka Skogsmaraton tre ganger og har vunnet hver gang. 

– Jeg hadde som mål å vinne i dag også, og klarte det. Jeg vet det er et tåpelig mål når en ikke vet hvem som stiller til start og som en skal konkurrere imot, men jeg valgte meg det målet likevel, sa Gloria etter målgang. 

Også hun ledet løpet hele veien fra start til mål. 

– Ved vending glemte jeg å ta tida fra jeg vendet til jeg møtte de første kvinnene som var på vei inn. Jeg syntes de kom fort og at avstanden var liten, men ettersom jeg ikke visste nøyaktig hvor lenge det var siden jeg selv passerte ved vending, så visste jeg egentlig ikke hvor langt bak de var, fortalte Gloria. 

I mål var hun imidlertid seks minutter foran neste konkurrent, så seieren må sies å være overlegen. 

Også Gloria ble overrasket av varmen. 

– Jeg trodde at det var flere skyggepartier, men de måtte jeg søke opp. Jeg hadde også glemt hvor hardt løpet er. Løypa er jo som den alltid har vært, men en glemmer det lett fra år til år at det blir så hardt underveis, smilte hun. 

Løp sin maraton nummer 582

Inge Asbjørn Haugen, leder av 100-klubben i Kondis for de som har løpt minst 100 maratonløp, er selv en ivrig maratonløper. Under Nordmarka Skogsmaraton løp han sin maraton nummer 582. 

– Jeg hadde håpet å rekke å passere 600 løpte maratonløp i år, men det rekker jeg ikke. Det har blitt for få, sa han før han startet løpet. Hittil i år har han løpt 5 maratonløp. For oss vanlige folk er det mye, og for en ivrig maratonmosjonist er det kanskje akkurat hva han/hun rekker på et år, men for Inge Asbjørn skal det litt mer til før han når sine mål. 

I dag var han litt forkjølet, men stilte likevel til start og valgte tidligstart klokka 9 for å gi seg selv litt mer tid. 

De tre beste i hver klasse

Halvmaraton menn: 

 1. Anders Høst, 1.17.51
 2. Sjur Molstad, 1.19.08
 3. David André Aase, 1.20.19

Halvmaraton kvinner:

 1. Jessica Gunnarsson, 1.28.48
 2. Adele Flakke Johannessen, 1.32.48
 3. Ina Høiland, 1.33.43

Maraton menn: 

 1. Torstein Bjerland, 2.50.40
 2. Hans Chr. Aarnes, 2.51.06
 3. Håkon Urdal, 2.55.16

Maraton kvinner: 

 1. Gloria Vinstedt, 3.14.00
 2. Josephine Falkenberg Olsson, 3.20.01
 3. Sofie Hjort, 3.20.51

Fullstendige resultater

Resultater kvinner maraton finner du her.
Resultater menn maraton finner du her.
Resultater kvinner halvmaraton finner du her.
Resultater menn halvmaraton finner du her. 

Deltagerrekord

Årets løp hadde 1029 startede og 1023 fullførende løpere, det er er ny deltagerrekord. I fjor passerte man 1000 fullførende for første gang (1001). 

Etter innføring av halvmaraton for tre år siden fortsatte nedgangen på maraton - som på det meste var 649 i 2013. Men, innføringen av halvmaraton mer enn kompenserte for dette, og i år var det 688 som fullførte halvmaraton. 

Kondis' samleside for Nordmarka Skogsmaraton