Det stilte i alt opp 240 løpere da Gular og Gneist arrangerte sitt andre løp i årets Bykarusell i Nygårdsparken i Bergen, en klar økning fra de litt under 200 som stilte opp i det første løpet. Det kan tyde på at det har ryktes i løpsmiljøet at man har funnet en rask løype som kan løpes med attraktive felt. Nå var det litt dårligere forhold i dette løpet enn i det første siden det kom et kraftig regnvær akkurat under løpet, og høstbladene hadde falt ned fra trærne i parken. Men det ble mange og spennende dueller blant gode løpere, selv om akkurat vinnerne i hver løype løp ganske ensomt.

Denne gangen var det også mulig å løpe 10 km, som rett og slett var to runder i den samme løypen. Vendingen inne i parken var gjort med en stor avrunding slik at løperne slapp rask oppbremsing rundt en bøye.

Men ikke minst er dette et løp med høyt nivå og mange gode løpere som gir hverandre konkurranse, her ser det ut til at Gular og Gneist har truffet sitt publikum.

Løypen gikk fra start inne i Nygårdsparken og ut gangveien langs Store Lungegårdsvann med retur etter en vending ved Møllendalsbakken.

Det var blant kvinnene vi fikk de klareste vinnerne, både Eli Anne Dvergsdal på 5km og Adele Norheim Henriksen på 10km hadde god avstand ned til de neste på resultatlisten.

Adele sa etter løpet at hun var sliten etter mange konkurranser, men hun så likevel from til halvmaraton på 3-sjøersløpet i november.

Ikke fullt så suverene men likefult med klare marginer til nestemann var Hans-Magnus Haukøy på 5km og Sondre Hoff på 10 km. Sondre kom inn på gode 31:47, men som likevel kommer et stykke ned på årsstatistikken på 10 km siden nivået her i landet etter hvert har blitt ganske høyt.

– Det var et helt greit løp, kanskje litt ensomt siden jeg ikke hadde noen rundt meg, så jeg måtte holde farten oppe selv.

På 5 km var det Gneistgutten Hans-Magnus Haukøy som kom først i mål, 11 sekunder foran Bendik Grimsbø fra Førde IL. Hans-Magnus har de siste sesongene slitt med å gjenskape resultatene sine fra to år siden men virker nå som han har funnet formen. Hans tre år yngre bror Jon-Anders Haukøy gjorde også et godt løp, inn på 11 plass i dette gode selskapet.

Alle resultater Hoka Bykarusellen Perseløp 21. oktober

Se over 100 bilder fra løpet (pluss-sak for Kondis-medlemmer)

Løperne kommer ut fra gangtunnelen under gamle Nygårdsbro og løper ut langs Store Lungegårdsvann. Her fra det første (og beste) startfeltet på 5 km.

3J6A3703.jpgIngen kunne true Eli Anne Dvergsdal på 5 km, hun går i mål over minuttet foran neste jente.

15 350 Bjørg-Marit Valland BERGEN K20-34 23:01

3J6A3690.jpgHans-Magnus Haukøy vinner 5 km for herrene.

15 388 Christoffer Taule BERGEN M20-34 17:37

Sondre Hoff, Gular, med klar seier på 10 km.

15 105 Stian Remme RÅDAL M35-39 36:06

Klar seier på 10 km til Adele Norheim Henriksen, over to minutter foran neste jente.

15 240 Ingjerd Sørheim Varegg K45-49 45:52

3J6A3817.jpgDet var vann overalt denne høstkvelden i Bergen, også på flaskene som løperne fikk etter målpassering.

3J6A3692.jpgBendik Grimsbø fra Førde IL løper inn til andreplassen på 5 km

3J6A3693.jpgErik Vadla, Sandnes IL / Venue, tar tredjeplassen på 5 km. Joel Dyrhovden biter tennene sammen og prøver å henge på.

Johanne Wessel inn til andreplass 5 km.

Vilde Moser inn til tredjeplass 5 km.

Sondre Hoff tar initiativet fra start. Bak ham følger Espen Roll Karlsen, Matias Førde og Bjørn Rusten Lundberg. Dette blir nesten likt toppen av resultatlisten på 10 km.

Matias Førde, som representerer både Jølster IL og Gular, tar andreplassen på 10 km.

Espen Roll Karlsen.

3J6A3786.jpgDet er jevnt oppgjør om plassene 4 - 7: Bjørn Rusten Lundberg, Jan Erik Engan, Ken-Tony Johansen og Alexander Moritsgaard.

I forrige løp vant Ingrid Revheim 5 km, denne gangen blir hun nummer to på 10 km.

Elin Hanevik tar tredjeplassen på 10 km.

Forrige løp satte Ivar Andreas Sandø aldersrekord på 5 km. Ikke like sterk 10 km, men sterk seier i aldersklassen.