RESULTATER

74 kvinner og 126 menn kommer til å være i aksjon i Hamar gater på lødag. Pussig nok er det for begge kjønn helt lik fordelig på de to distansene. Det betyr at 37 kvinner og 63 menn løper 10 km  - og 37 kvinner og 63 løper vel dobbelt så langt. 

Startliste
H3 Hamar hjemmesider
H3 Hamar på facebook


Oppdatert 20.06: 
H3_Hamar_KOKA_Maraton_kart_21km.png
De nye løypa til lørdagens H3 Hamar HOKA Maraton er nå kontollmålt av Kondis. Kontrollmålingen forsikrer at traséen holder riktig lengde. Dette er viktig for de som jakter personlige rekorder eller vil plassere seg på årstatisikken som Kondis utarbeider på grunnlag av resultater oppnådd i kontrollmålte løyper. Det er også et av kriteriene for å bli et Kondis' kvalitetsløp. Løpetrasèen går i all hovedsak på asfalt og grus. Trasèen er tilnærmet flat med sine 44 m høydemeter. Løypekart

Noen interessante startnummer å følge i Hamar lørdag: 
10 km        
  336 Hanne Mjøen Maridal Lillehammer IF
  340 Espen Nyland Kluge Advokatfirma
  344 Olger Pedersen  
  375 Sigurd Ruud Skjeseth FIK Orion
  368 Roger Thompson Driv Idrettslag - Friidrett
         
21 km        
  107 Simen Næss Berge Lillehammer IF
  149 Karoline Moen Guidon Trysilgutten IL
  160 Heidi Dietrichson Pharo Bøler IF - Friidrett


H3 Hamar hjemmesider
H3 Hamar på facebook
Påmelding og deltakerliste


Publisert 25. 05:

Arr-trio.jpg
Arrangementslederne (fra v.) Geir Vestby, Erik Jungeling og Kristine Røsland foran den aller største utendørsarenaen Hamar har å tilby.

Hamar IL lanserer i år tre store idrettsarrangement, halvmaraton, open water og triatlon - alle i hjertet av Hamar og Innlandet.

Gamle tradisjoner i ny form
H3 Hamar-utfordringene halvmaraton, open water og triatlon er konkurransene som skal sette sitt preg på idrettsbyen Hamar tre helger til ende. Både sykkel, gateløp og konkurransesvømming i Mjøsa er idretter med lange tradisjoner i Hamar. H3 er denne idrettsarven i tre nye innpakninger.

23. juni går startskuddet for H3 Hamar HOKA Maraton. Løpere uansett nivå og prestasjonsmål inviteres til å bli med på en 10 km eller en halvmaraton gjennom det beste Hamar har å by på.

18. august blir H3 Hamar Open Water arrangert for alle med sans for open water svømming eller som vil prøve svømming på åpent vann for første gang. Distansene blir 750m og 1500m.

H3 Hamar By Triatlon blir arrangert 16. september i hjertet av Hamar med Koigen og Stupetårnet som hovedarena. Det blir en bysprint for alle – også de som vil prøve triatlon for første gang.

H3_Hedmarksmuseet.jpg
Løypa til H3 Hamar Hoka Maraton går bl.a. gjennom Hedmarksmuseet på Domkirkeodden. (Foto: Erik Jungeling)

Med naturen som arena
Det er Hamar IL svømme-, stup- og triatlongruppe som har gått sammen med Hamar kommune for å få i gang H3 Hamar-arrangementene. Med sin beliggenhet og tilgang til blått vann, grønne åser, gule åkre, åpne sletter, dype skoger i Mjøskanten ligger alt godt til rette for arrangementene også på utendørsarenaen i idrettsbyen Hamar.

- Vi skal dra masse folk til byen! Med disse tre arrangementene skal vi sette Hamar på kartet nasjonalt, og etter hvert internasjonalt, sier en ambisiøs Kristine Røsland hos Hamar Idrettslag.

Hun har stor tro på at både norske og internasjonale hardhauser etter hvert vil reise i hopetall til Hamar for å utfordre seg selv. Gjennom samarbeid med andre kulturelle aktører er H3 lagt til helger der det skjer mye annet i byen.

Idrettsfest
H3 Hamar Open Water 18. august vil foregå samtidig med «FABulous» idrettsfest der FAB står for frivillighet, aktivitet og byfest. Les mer om FABulous i h-a.no her: Byr på «FABulous» idrettsfest i Hamar

Hamar_i_sentrum.jpg– Hamar er lett tilgjengelig på alle måter om du kommer i bil, med tog eller med fly til Gardermoen og tog opp til Hamar. Det vil også bli kompakte arrangementer for utøverne med hoteller og alle fasiliteter rett ved siden av der konkurransene foregår, sier Røsland.

Arrangementslederne (fra venstre på bildet) Erik Jungeling (H3 Hamar By Triatlon), Geir Vestby (H3 Hamar Maraton) og Kristine Røsland (H3 Open Water) roser Hamar kommune ved kulturetaten som en meget positiv samarbeidspartner og initiativtaker. Fokuset fra start er å bygge opp konseptet stein for stein og å legge et solid fundament for arrangementene de tre første tre årene. Den sentrale trioen legger vekt på at de søker samarbeidspartnere relatert til aktiviteter og som ønsker å bli assosiert med folkehelse og idrettsbyen Hamar.

Løpslederne regner med å ha et sted mellom 50 og 100 engasjerte funksjonærer i sving på arrangementene som skal sikre kvalitet for mosjonister så vel som for eliten. H3 Hamar tar mål av seg å bli den den komplette utfordringen for flere og flere ved å bli gradvis større og hardere.

Maraton-comeback
H3 Hamar Hoka Maraton vil ha distansene halvmaraton og 10 km på programmet på premieren 23. juni, men tar sikte på å utvide tilbudet neste år med både 5 km og selve kongedistansen - maraton. Det siste er særledes gode nyheter for alle som har savnet et maratonløp i Mjøsregionen etter at Hamar Maraton ble historien i 1989.

Triatlet-jubel.jpg
H3 Hamar ønsker å skape skape idrettsglede ved å lage arrangementer som skal begeistre, skape fellesskap og gi deltagerne mestringsfølelsen. Som arrangementslederen for H3 Hamar By Triatlon, Erik Jungeling, så treffende formulerer det: - Skal du se rå idrettsglede - vent på sistemann som krysser målstreken! (Arrangørfoto)


ARRANGØRENS NETTSIDER:
H3 Hamar hjemmesider
H3 Hamar på facebook

TERMINLISTA TIL KONDIS.NO:
H3 Hamar Maraton
H3 Hamar Open Water
H3 Hamar By Triatlon

PÅMELDING OG DELTAKERLISTE:
H3 Hamar HOKA Maraton 2018
H3 Hamar Open Water 2018
H3 Hamar ByTriatlon 2018