Bru_i_loypa.jpg
Høststemning langs Ottestadstien. (Foto fra HA-løpsfestivals facebookside)

Stafettene som tidligere har innledet HA-løpsfestival på lørdag utgår i år, og hele arrangementet er altså lagt til søndag 27. oktober. Det er like fullt et løp for alle, fra barn, mosjonister til aktive løpere: Ottestadstien Rundt er et realt terrengløp på 15,9 km, mosjonsløpet Espern-joggen er på 5 km og barneløpet Stange Energi-sprinten har tilpassede distanser for alle opp til 13 år. På hovedløpet får du til fulle oppleve perlen av en tursti som slynger seg gjennom kulturlandskapet i Stange Vestbygd, med skogteiger, åkerlandskap og utsikt over Mjøsa. 

Det meldes om fin høststemning langs Ottestadstien, og værprognosene for løpsdagen er så langt lovende med godt med varmegrader og sol. Påmeldingen er også lovende med ca. 150 påmeldte fem dager før løpsdagen fordelt på ca. 80 på Stora Enso Otterstadstien Rundt, nesten 50 på Espern-joggen og de øvrige på Stange Energi-sprinten. 

I fjor satte hovedløpet deltakerrekord i sitt 8. år da 126 fullførte løpet som har etablert seg som høstklassiker for spreke mosjonister på Hedmarken. Også Espern-joggen økte kraftig til 82 deltakere, mens Stange Energi-sprinten hadde 87 deltakere sist. 

01-DSC03860.jpg
Sigurd Ruud Skjeseth har vært skadet hele denne sesongen, men stiller nok opp igjen på hjemmebane. På bildet er han på veg til ny løyperekord i fjorårets løp. Tjalve-løperen dokumenterte forøvrig knallform i comebacket i NM i terrengløp i Frognerparken for 14 dager siden med 6. plass etter en meget sterk avslutning. (Foto: Stein Arne Negård)