Obstacle course racing (OCR), oversatt til “hinderløp”, har gått fra 0 til over 4 millioner årlige deltakere på verdensbasis siden 2010. I USA har denne nye idretten allerede løpt forbi maraton og halvmaraton  kombinert i antall årlige deltakere. Sterke krefter innen OCR hevder de skal bli en større merkevare enn Ironman, mens andre sikter på de olympiske leker.

I 2013 kom OCR også til Norge med hele fire løp: Viking Race, X-Run, Nature’s Challenge og Trolljegerprøven.

Disse løpene foregår i terreng og er krydret med vegger man må klatre over eller åle seg under, tauklatring ala gymtimen, krabbing under nett eller piggtråd, bæring av tømmerstokker eller andre tunge ting opp og ned bakker, armgang, svømming og mer! Hinderløp er perfekt for dem som vil utfordre hele kroppen.

Bidragsytere til hinderløpsiden på Kondis blir Anita Øy som allerede er fast skribent, og som deltok på historiens første Viking Race, samt undertegnede Andreas Dietzel, OCR-entusiast siden 2011 og initiativtaker til Viking Race.

På denne siden kan du få med deg hva som skjer innen OCR både i inn- og utland. Følg med her for artikler som presenterer de store internasjonale hinderløpene, organisering av denne nye idretten, og selvfølgelig stoff med tungt fokus på de norske løpene.

Du finner HINDERLØP på vår toppmeny og på vår meny til venstre.  Som du kan se HER har kondis.no allerede produsert et stort antall artikler fra og om Hinderløp etter at de kom til Norge, både fra norske og utanlandske løp. Mer vil komme så ønsker du å følge Hinderløpsporten gjør du det her på kondis.no

Husk at du nå også kan søke på hinderløp i terminlista for å finne din neste utfordring!