Det har i løpet av årets sesong av Holavatnet Rundt blitt arrangert 18 løp med totalt 1572 noterte starter. Dvs. eit snitt på snaue 100 deltakerer pr løp.

Den naturskjønne løypa starter ved skulen på Hosanger og er vel 3,1 km lang. Løypa passer godt både for store og små, og om du vil gå eller løpe fort. På Holavatnet Rundt høyrer det med ein god prat på skuleplassen etter at runden er unnagjort, og det har gått med mykje vafler i løpet av sesongen.

Høstmørket har begynt å senke seg når samtlige deltagere på tid får utdelt en rose for dagens innsats
Roser til alle som løp på tid i det siste løpet i 2017

I konkurranseklassen er faktoren av interne kamper mellom vener og lagkamerater høg, og resultatlista viser mange fine tider. I 2018 sesongen kunne dei tre raskaste løparane notere seg for fyljande tider;

Kjetil Monstad 10,50, Henrik Horsås 11,07 og Bård Raknes 11,15  Raskest av damene er det våre lokale talenter søstrene Anna og Emma Hanstveit, som tross sin unge alder på 14 år har senket årsbeste tid til 11,38 og 11,39. Til sammenligning er løyperekorden for damer på 10,55 (Rebecca Hilland 2016), og for menn 9,28 (Øystein Engum Andersen 2005).

Kiosksalg med forfriskninger før, under og etter løpet.

19. september arrangeres årets siste løp, der me tradisjonen tru gjer litt ekstra ut av løpet. Det vert rose til alle som løper i konkurranseklassen, ekstra premier på deltakerlodd og ikkje minst premie, heder og ære til dei som har delteke på alle sesongens løp.

Vel møtt til sesongavslutning, og siste sjanse til å forbedre di årsbeste tid!

1P1A6370.jpgAksel Øvsthus, Mari Røsland, Einar Hellevang med bloster for å ha løpt alle sesongen 18 løp

Kondis er på plass for å lage reportasje fra løpet. Her har 4 helige løpere vunnet et årsabonnement på Kondis trekt ut på startnummer under det siste løpet i sesongen 2017.

5 nye gavekort trekkes ut under årets siste løp.