Løpsinfo 2018
Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for tolvte gang. I år er me det tredje løpet i Norgescupen i motbakke og ser fram til at de beste løperene i Norge kommer til motbakkefest i Sauda – sammen med mange hundre barn og trimmere i alle aldre.

Man kan delta i delta i flere klasser; mosjon, brannmann/sherpa og konkurranse. Enten man er ung eller gammel, trent eller utrent, kan man nå toppen og den vide fjordutsikten som venter 931 meter over havet. Det eneste som trengs er en liten porsjon stå-på-vilje.

Startpunkt er ved Risvoll skule i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der. Videre følger man den gamle drifteveien oppover mot Nordstøldalen til fjells. Her vil det være kamp om motbakkeprisen fra Devold til raskeste mann og kvinne som passerer Brekkestølsbråtet 300 moh der det også er drikkestasjon. Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen. Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal har bygget. Turen fra fjorden opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er cirka 6,8 kilometer lang.

Det er også drikkestasjon med enkel servering på Hovlandsstølen midtveis i løpet. På toppen serveres det både vann, saft, nøtter og frukt. Retur foregår etter eget ønske tilbake til Risvoll skule. Her står gymsal og garderober med dusj til rådighet, slik at man får løpet ut av kroppen. Etter løpet blir det arrangert Sterling NUTFEST. Det må kjøpes egen billett til arrangementet, der både middagsbuffet – med Sterling kveite og dans er inkludert i prisen.

Vi ønsker spesielt velkommen til barnefamilier. Det vil først bli barneunderholdning på Skeivane i Nordstøldalen, og så kan gå en kortere tur til Hovlandsstølen derfra sammen med Barna Turlag – se programmet.

Løyperekorder
Herre: Torstein Tengsareid, Egersunds IK, 41:47 (2016)
Dame: Karoline Kyte, Førde IL, 49:21 (2017)

Sherpa/brannmannsklasse:
Dame: May Kristin Lofthus: 1:42:41 ( 2017)
Herre: Stian Johnsen Nordvik: 1:13:23 (2017)

Løpsreglement:
Konkurransedeltakerne må ha sekk eller rumpetaske med minimum 2 kg på ryggen (veies ved start, stikkprøver ved målgang). Deltakerne må selv bære med seg nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det bør være varme klær i sekken, for det kan være kaldt på toppen. Staver er forbudt i konkurranseklassen.

I sherpaklassen skal en bære 20 kg på ryggen eller i vektvest – inkludert 2 kg med med nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det som bæres med veies ved start – stikkprøver ved målgang. Det er ikkje lov i Sherpaklassen å bruke stavar. Sherpaene gjer det ikkje heller!

Stian Øvergaard Aarvik er strålende fornøyd da han vinner Hovlandsnuten Opp for 1. gang
Stian Øvergaard Aarvik jubler for seier i fjor

Premiering:

Hovlandsnuten opp
1. plass kvinner og menn : kr 5 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold og Weldone premie
2. plass kvinner og menn : kr 4 000,-
3. plass kvinner og menn : kr 3 000,-

Eramet Løyperekord for beste kvinne og mann premieres med kr. 10.000,-.

Sherpaklasse
1. plass kvinner og menn : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold og Weldone premie
2. plass kvinner og menn : kr 1 500,-
3. plass kvinner og menn : kr    500,-

Ungdomsklasse
1. plass jenter og gutter : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold
2. plass jenter og gutter : kr 1 500,-
3. plass jenter og gutter : kr    500,-

Premie til klassevinnere kvinner/menn etter Kondis sin klasseindeling. Disse deles i år ut i sekretariatet for å spare tid under premieutdelingen. Kan hentes fra kl 16:00

Devold motbakkepris:
Raskeste kvinne og mann opp til Brekkestølsbråtet premieres med gavekort pålydende 3000,- fra Devold.(må fullføre løpet i sin helhet)

Beste bedrift får et napp i vandrepokalen som vinnes til odel og eige når en vinner den for tredje gang.

Entusiastpokalen deles ut til enkeltperson eller gruppe som har utmerket seg med entusiasme for løpet eller Folkehelsen.

Trimflax . Vinneren får en dag med snekker – fra JBI ved Stig Jørgensen. Denne flotte premien  avslutter premieutdelingen med trekning blant alle trimmere som har deltatt i løpet. Kravet er at personen må være til stede under premieutdelingen.

T-skjorter fra Devold kjøpes på Intersport Saudapall kvinner.jpgTopp 3 kvinner 2017.

Program

FREDAG 8. JUNI
Utdeling av startnummer på Risvoll skule
17.00 Utdeling av konvolutt med startnr for både aktive og trimmere for å unngå kø løpsdagen.
20:00 Konsert ved Kjell Inge Torgersen i løå på Tveittunet. Billetter kr 200 selges på Sauda Kino og wwww.saudakino.no

Vi oppfordrer alle til å melde seg på via nett senest en uke før løpet og komme og hente startnr. Spesielt familier som skal gå til Hovlandsstølen vil spare tid på dette. Da kan de kjøre direkte til Nordstøldalen på løpsdagen.

LØRDAG 9. JUNI LØPSDAGEN
09.00 Fortløpende start for trimklasse fra Risvoll skule. Åpent for påmelding trimklasse for de som ikke har gjort det på nett. De som ikke har hentet startnummer fredag kveld kan hente dette hos sekretariatet.
11.00 Barneunderholdningen starter på Skeivane ved Trollplassen: Plutselig Sirkus. Sparebanken Vest deler ut frukt og drikke ved arrangementet på Trollplassen.
11.00 Start sherpaklasse samt trimklasse m/tidtaking og bedriftsklasse for de med antatt lengre løpstid enn 2 timer.

NB: Alle påmeldte i  konkurranseklasser med tidtaking må være forhåndspåmeldt.

11.30 Sportsandakt på toppen ved Espen Gya
12.00 Salg av mat på Risvoll skule
12.00 Barnas Turlag går fra Skeivane til Hovlandsstølen – meld hele familien på. Medaljetre. Overraskelser fra Weldone og Bunnpris.
13.00 Start konkurranseklasse og hovedstart for bedriftsklasse. NB: Alle påmeldte i  konkurranseklasser med tidtaking må være forhåndspåmeldt
16:30 Premieutdeling. Avsluttes med trekning av Trimflaxpremien, en dag med snekker fra JBI ved Stig Jørgensen. OBS: Alle i trimklassen som har fullført turen og er til stede under trekningen kan vinne Trimflaxen.
19.30 “Sterling NUTFEST” for alle på Sauda Fjordhotell; deltakere, trimmere, tilskuere, interesserte, kort sagt for ALLE.

Buffet med mye god, sunn mat bl. a. Sterlingkveite. Dans etterpå.Kondisreportasjer Hovlandsnuten Opp

2017:  Aarvik og Kyte vant Hovlandsnuten Opp
2016 : Tengsareid med løyperekord da Hovlandsnuten Opp jubilerte
2015 : Bugge og Weng vant strålende Hovlandsnuten Opp