OPPDATERT 31.JANUAR:
I dag er det siste mulighet til å stemme på Årets Ultraløper 2010.
Alle som har løpt ultraløp 2010 eller tidligere kan stemme...

Fem utøvere er nominert til utmerkelsen "Årets Ultraløper 2010
.  Det er i alfabetisk rekkefølge: Gjermund Sørstad, Jon Harald Berge, Rita Nordsveen, Runar Gilberg og Sverre Morten Slethaug.

 

 

 

 

 

 


Se ultrautvalgets begrunnelse for nomineringene lenger ned.

 

Utgangspunktet for å starte med en slik årlig utmerkelse er å skape ytterligere oppmerksomhet rundt prestasjonene til våre beste ultraløpere. Deltagelsen i ultraløp både i Norge og internasjonalt er sterkt stigende. På få år er den norske deltagelsen i ultraløp mer enn 10-doblet. Antall ultraløp i Norge er vokst fra ett løp i 2003 til 13 løp i 2010, og bare fra i fjor til i år økte deltagelsen i Norske ultraløp med 30%.  De mest populære løpene både her hjemme og i den store verden blir tidlig fullbooket eller det opereres med ventelister for å komme med.

 

STATUTTER:

  • Utmerkelsen ”Årets Ultraløper” skal være en årlig utmerkelse, til én utøver.
  • NFIFs ultraløpsutvalg nominerer minimum 3, maksimum 5 kandidater.
  • Nominering offentliggjøres på kondis.no og NFIFs hjemmeside.
  • Utvelgelsen er gjort på bakgrunn av sesongen som helhet.
  • Alle som har løpt minst ett ultraløp i 2010 eller tidligere kan stemme på ”Årets Ultraløper”
  • Stemmegiverne rangerer de fem nominerte med poengene 5,4,3,2,1. Den utøveren som oppnår den høyeste poengsummen er ”Årets Ultraløper”.

 

AVSTEMNING:
Stemmesedler skal fortrinnsvis sendes pr mail, men tradisjonell post kan selvsagt også benyttes.

  • Det skal stemmes på alle de nominerte i rangert rekkefølge som gis 5,4,3,2,1 poeng. 
  • Stemmeseddelen skal inneholde fullt navn på den som avgir stemmen – og angivelse av ett – kun ett - ultraløp (år og navn) vedkommende har fullført.
  • Mangelfulle stemmesedler forkastes.

Avstemingen skal være fullført 1.februar 2011. Stemmer som ikke er ultraløpsutvalget i hende 31.januar kl 24:00 vil ikke telle med.

 

Stemmeseddelen sendes til NFIFs ultraløpsutvalg
Olav Engen, Idrettsvegen 1, 2170 Fenstad

oengen@broadpark.no

STEMMESEDDEL
(excel)
STEMMESEDDEL (pdf)


Jon Harald Berge ble kåret til Årets Ultraløper 2009

På bildet ser vi Jon Harald Berge takke for utmerkelsen som han fikk tildelt under Eggemoen 6-timers i april.

Det var altså den første tildeling av denne utmerkelsen. I år er han nominert på nytt, sammen med fire andre – som den eneste gjengangeren fra fjorårets nominasjon.


 


NOMINASJON ÅRETS ULTRALØPER 2010 

Gjermund Sørstad
Han feier unna Espoo 24 timers med seier, klar ny PB og får landslagsplass på kjøpet. Eggemoen 6 timers ender med 1.plass. St. Olav ultra med ny overlegen seier. EM/VM 24 timers med ny pers igjen og 230,541km. I november er han igjen landslagsløper, denne gang i EM/VM 100km og historien gjentar seg med nok et sterkt løp og en ny klar PB (7:20).

Det er krevende å være god i både kort og lang ultra. Gjermund Sørstad har i år vært vår aller beste allrounder på herresiden og nomineres til årets ultraløper på bakgrunn av sine sterke resultater og markante fremganger i 2010. 

 

 

Jon Harald Berge

Året starter i Skøvde 6 timers med klar seier, ny PB og 83,043km. Dette er årsbeste for en norsk løper. I Brive, Frankrike stiller han i mai nok en gang til start i EM/VM 24 timers. Denne gang med langt mer press på seg. Konkurransen viser seg å bli tøff og det resultatmessig sterkeste VM noensinne. Jon Harald gjentar sin bedrift fra Seoul 2008 og blir nr. 7 i VM, han setter ny PB og norsk rekord med 255,764km og ikke nok med det, han tar en glimrende 4.plass i EM og bidrar sterkt til at Norge i lagkonkurransen blir nr. 6 i VM og 4 i EM. I juni er det tid for Kristins Runde igjen hvor han tar en sterk 2.plass, i juli utfordrer han fjellene i Hornindal og blir nr.3.

 

 

Jon Harald Berge nomineres til årets ultraløper fordi han i 2010 igjen har bevist hvorfor han er vår mest meritterte ultraløper og vårt klare flaggskip internasjonalt.

 

Rita Nordsveen

Hun er en forholdsvis fersk ultraløper, men markerer seg stadig sterkere. I april løp hun sin første 100km noensinne i Bergen Ultra som ender med 4.plass og tiden 9:26. På sensommeren er det tid for Romerike 6-timers og Rita imponerer med klar seier og ny PB på 75,515km. Resultatet er så godt at det gir henne 4.plass på DUV`s verdensranking i 2010 og soleklar nordisk årsbeste. I november representerer hun Norge i EM/VM 100km i Gibraltar. Og hun gjør det med glans ! Rita blir nr. 25 i VM og 17 i EM med tiden 8:33. Hun perser med over 50 minutter og gjør det 4. beste løpet av en norsk kvinne gjennom tidene.

 

Rita Nordsveen nomineres til årets ultraløper 2010 fordi hun gjennom året har vært vår klart beste dameløper samt at hun gjennom sine resultater er en utøver som stadig nærmer seg toppen internasjonalt.

 

Runar Gilberg

Han er en erfaren ultraløper med mange flotte løp i bagasjen. Året 2010 skulle vise seg å bli en meget god sesong. Runar starter ultrasesongen med sølv i NM 100km. Deretter vinner han Kristins Runde. Ved midtsommer er det klart for Rallarvegen hvor han blir nr.2 for femte gang. Under årets noe kaotiske Ultra Tour du Mont Blanc gjorde han en sterk innsats og ble nr 43. I november reiser han til Gibraltar og VM/EM 100km hvor han trosser problemene underveis, fullfører på mesterlig vis og bidrar til at herrelaget tar en 13.plass i VM med mange store nasjoner bak seg.

 

Runar Gilberg nomineres til årets ultraløper 2010 på bakgrunn av sine sterke prestasjoner gjennom året og fordi han er en utøver som alltid leverer gode resultater.

 

Sverre Morten Slethaug

Sverre Morten er en allsidig atlet, men han er mest kjent for sterke resultater i lange fjell og terrengløp, ikke minst Styrkeprøven rett Vest der han vant i år og innehar løyperekorden. Sverre Morten Slethaug fikk bruk for alle sine spesialiteter da han i år vant 73km lange Ultrabirken på fantastiske 6:22:57. Ultrabirken er tøff, konkurransen er hard og underlaget absolutt ikke egnet for asfalt løpere. Bortsett fra en mann som kom sterkt mot slutten av løpet utklasset Sverre alle de andre konkurrentene og gjorde et høyst beundringsverdig løp. I Rallarvegsløpet tok han ledelsen, bommet på næringsinntaket men ble likevel nr.3 på en tid som førte han rett inn på 6.plass i adelskalenderen i dette løpet som i år ble arrangert for 8. gang. Dette er en mann vi vil høre mye fra i fremtiden !

 

Fjell –og terrengultra er en spennende øvelse som stadig brer om seg i Norge. Derfor er det ekstra hyggelig at vi i år nominerer Sverre Morten Slethaug til årets ultraløper. Han nomineres på basis av sin fantastiske prestasjon i Ultrabirken samt sin imponerende sterke debut i Rallarvegsløpet.