Kondismedlem Sponset innhold
Loeplabbet

Løplabbet fylte 25 år i dag

Lørdag 4. april 1987 åpnet den aller første Løplabbet-butikken i Norge med Håvard Nordgård som butikksjef og Odd Nilsen skoekspert.

Vi besøkte Løplabbet i Pilestredet 7 på bursdagen like før stengetid. Det var dagen før påskefeiringen for alvor starter. Det hadde vært en hektisk onsdag med mange kunder innom og perioder med ventetid for å bli ekspedert. Det var ingen bløtkake eller annet oppstyr rundt jubileumsdagen. Men butikksjef Tore Amundøy minnet oss på at det var en viktig dag i Løplabbets historie og hadde nettopp oppdatert Løplabbets facebooksider med nyheten om 25-årsdagen..

Til stede var også Odd Nilsen, som har vært jobbet i butikken helt siden den åpnet 4. april 1987. Han forteller at butikken har vært på samme sted hele tiden, men at butikkarealet er betydelig utvidet. Butikken ble i 1987 startet opp av Gallus Plesner (i dag Medicus Plesner) , som selger medisinsk utstyr. Siden er Løplabbet skilt ut som eget selskap. Idéen og butikknavnet kom fra Sverige og Løplabbet hadde i en del år et samarbeid med den svenske butikkjeden, men er i dag helt selvstendig.

Odd forteller at han han hadde jobbet i mange år i Gallus Plesner før Løplabbet ble startet opp, så han har nesten 50 år bak seg som ansatt i Medicus Plesner og Løplabbet. Odd er i dag i sitt 65. år, så har må ha startet løpebanen sin i arbeidslivet tidlig

Den første butikksjefen i Løplabbet var Håvard Nordgård. Etter noen år gikk han over til en stilling i Nike, hvor han fortsatt arbeider. Dagens Løplabbet-direktør, Tor Fauske, som overtok etter Håvard, har i løpet av drøye 20 år utvklet Løplabbet til en kjede med 10 butikker. Noen er franchisebutikker og noen er eid av Løplabbet. I 2010 omsatte butikkene for til sammen drøye 70 millioner kroner.
 

Første butikksjefen i Pilestredet: Det var Håvard Nordgård som startet opp Løplabbet lørdag 4. april 1987. Han har fortsatt som skoselger også etter årene i Løplabbet. Her med Nike Free i hendene. Sprek er han også fortsatt og løp i fjor maraton på 2.45 som 50-åring.. (Foto: Kjell Vigestad)

På facebook-siden til Løplabbet har dagens butikksjef i Pilestredet, Tore Amundøy, skrevet følgende hilsen til sin medarbeider:
"I dag, 4. april, har Odd A. Nilsen jobbet non-stop 25 år på Löplabbet i Pilestredet. Helt fra den spede begynnelse har han vært med å lære opp, utvikle og være en fantastisk ambassadør for Löplabbet. En flott mann. En flott kollega og en flott løper! Stort grattis til deg Odd. Og til oss som fremdeles har gleden av å jobbe med deg."


Løplabbets grand old man:
Det er utrolig mange kunder som har fått god og hyggelig veiledning av Odd Nilsen på Løplabbet i Pilestredet 7 gjennom 25 år.  Han har nok også solgt mange par sko. Vi vil gjette på mer enn 100.000, men det tallet er det sikkert ingen som vet sikkert. Og han vet mer om løping og skader enn de fleste. Her er han fotografert med spenstig steg i Fjellmaraton hvor han som 63-åring løp halvmaraton på 1.18.07. (Foto: Kjell Vigestad)

Løplabbets facebook-side

Løplabbets nettside

Kondis og Løplabbet har hatt fast følge i 20 av disse 25 årene med en samarbeidsavtale som gir Kondis-medlemmer 15 % på løpesko og alle andre varer i butikken:  Bli Kondis-medlem