Det krevende etappeløpet gjennom Sahara arrangeres for 28. gang, og i år er 5 av de 1042 påmeldte fra Norge.

Dag Thomas Hansson og Alexander Plows har ikke bare som mål å fullføre løpet, de bruker også anledningen til å samle inn penger til kreftsaken. På innsamlingssida til Kreftforeningen skriver de:

"Vi har begge mistet noen i vår aller nærmeste familie til kreft, og vi ønsker å benytte anledningen til å skape oppmerksomhet rundt Kreftforeningen og samle inn et beløp til foreningens finansiering av kreftforskning. Vi oppfordrer alle til å yte et bidrag - gjerne en krone for hver kilometer vi skal løpe!"

De to har også oppretta en egen blogg om løpet, Alex and Dag's training blog. Her finnes både utstyrslister og rapporter fra treninga fram mot løpet.

Tidligere toppsyklist

Den mest kjente norske deltakeren i årets Marathon des Sables er den tidligere elitesyklisten Anita Valen de Vries. Hun har deltatt i OL tre ganger og tatt hele 12 NM-gull i sykling. Nå er hun bosatt i Nederland, men 44-åringen er påmeldt for Norge, og med hennes tøffe innstilling og toppidrettsbakgrunn blir det spennende å se hvor godt hun vil hevde seg.

De to andre norske er Sverre Torgeir Mohagen og Reidar Matre. Mohagen løp i 2004 maraton på 2.48.33, 47 år gammel. Reidar Matre er en allsidig og sterk løper som blant annet har fullført Rallarvegsløpet tre ganger.

Norske deltakere        
Last name First name Gender Old Nationality
DE VRIES VALEN Anita F 44 NOR
HANSSON Dag Thomas H 38 NOR
MOHAGEN Sverre Torgeir H 55 NOR
MATRE Reidar H 57 NOR
PLOWS Alexander Michael H 41 NOR


Marathon des Sables' heimeside


Det er barske forhold som møter løperne på deres ferd gjennom Sahara. (Foto: Arrangøren)