Kondismedlem Sponset innhold

Øraspintens raskeste Trond Einar Pedersli (24), nummer 2 Trond Ørjan Eide (13) og nummer tre Mats Bjørgum (39) rett etter start.

Fartsfest på Ørasprinten

Folk, fart og fuktig vær på Ørasprinten, gateløpet på 5 km i Kyrkjsæterøra sentrum.
Strindheim tok alle pallplassene i herreklassen med Trond Einer Pedersli på toppen. Dameklassen ble vunnet suverent av Maria Sagnes Wågan.

Selv om været ikke var helt av det innbydende slaget, var det mange som hadde funnet veien til startstreken på Ørasprinten en småkjølig og fuktig onsdagskveld i april.

Med totalt 172 på startstreken, hvorav 46 i konkurranseklassen, sier arrangørene seg meget fornøyd! Og at det var nesten 70 deltakere under 12 år, viser at det gror godt også nedover i de yngre aldersklassene. Det er veldig lovende for fremtiden!

Løypa var av det lettløpte slaget med lite bakker og lange rettstrekninger. 5 km besto av to runder og en 2.5 km runde og var kontrollmålt av Kondis.

Arrangementet var lagt opp til å være veldig familievennlig hvor de aller minste løperne løp 350 m og løperne mellom 7-12 år løp 600 m. De fikk følge av Supermann som ekstra motivator.

I trimklassen var det "hemmelig idealtid", så her hadde alle like vinnersjanser. Og som et ekstra tilbud var det også mulig å delta som stafettlag, hvor løypa var delt opp i fire etapper.

Strindheim hadde på forhånd meldt sin ankomst til Ørasprinten i sosiale media, og håpet med det å få mange løpere til start for å skape et raskt felt. Og de fulgte opp med å tapetsere pallen ved å innta de tre beste plassene samt å ha 6 løpere inne blant de 9 raskeste i herreklassen.

Tre løpere kom i mål på under 15 minutter, alle fra Strindheim. Raskest av dem var Trond Einar Pedersli, som krysset mållinjen på 14.47 rett foran Trond Ørjan Eide og Mats Bjørgum, som løp i mål henholdsvis to og syv sekunder bak.

i dameklassen ble det en suveren seier til Namdal-løperen Maria Sagnes Wågan. Med en sluttid på 16.55 var hun over tre og et halv minutt foran neste kvinne, Ingrid Vuttudal fra arrangørklubben Kyrkjsæterøra..

 

RESULTATER

ARRANGØRENS BILDER