Kondismedlem Sponset innhold
ny_ingreess

Berglia og Danielsen vant Solrenningen

Vegard Danielsen, Kristiansand OK og Kristine Berglia; Eiker OL vant seniorenes eliteklasser i Solrenningen. Løpet avsluttet søndag Norwegian Spring i Østfold.

- Jeg er veldig fornøyd med løpet. Jeg hadde god flyt – stort sett hele veien, og en helt annen følelse enn i går, sier Vegard Danielsen etter seier i dagens Solrenningen under Norwegian Spring i Østfold.

Løperen fra Kristiansand OK har snudd en dårlig prestasjon under Vårspretten i går til «god følelse» og seier i dag.

- Jeg følte egentlig at det var tidvis bra i går også. I tillegg hadde jeg en del gode partier under mellomdistansen i Kristiansand forrige helg. Dermed visste jeg at tempoet mitt vargodt nok til å henge med, da gjaldt det bare å finne postene.

Og ingen var bedre til det enn Danielsen i dag, dermed kunne han løpe inn til seier foran Håvard Lucasen og Martin Vister.

- Artig å lykkes så bra, men synd at det ikke var flere av de beste som deltok i dag. Da kunne jeg virkelig fått se hvilket nivå jeg er på.

Uansett lar det seg høre å legge de to Østfold-gutta, Lucasen og Vister, som begge kan vise til landslagsoppdrag – bak seg på resultatlisten.

Og når løperen fra Kristiansand nå har avsluttet sine studier i Polen, og flyttet tilbake til Norge kan vi få se ham i toppen av listene flere ganger fremover.

- Jeg kommer til å løpe det som er av konkurranser i Norge. NM-sprint på Hamar blir vel det første av betydning.

Og Danielsen kan vise til NM - gull på sprint fra juniorklassen, samme sesong som han også var avslutter på det norske gullaget under junior-VM stafett.

Men nå handler det om å jakte topplasseringer i seniorklassen, en ferd han startet på i dag.

Toppen av pallen ble det også for Kristine Berglia i dag.

- Jeg fokuserte bra på det o-tekniske, og klarte samtidig å «trykke på» skikkelig fysisk, sier jenta som på samme måte som Danielsen reiste seg fra en mindre god prestasjon i går.

- I går var det katastrofe, men i dag løper jeg orientering slik jeg ønsker. På mellomdistanse føler jeg ofte at jeg må løpe veldig fort. På en måte er det lettere å ta seg tid til å orientere under en langdistanse.

Den tiden Eiker-jenta investerte i o-teknikk i dag ga betalt i seier, snaue minuttet foran Halden SKs Lizzie Ingham, med Marthe Gløersen på 3. plass.

Da kan Berglia – som i fjor høst fikk med seg SM-gull i stafett med sin svenske klubb – Göteborg Majorna – gå til en ny sesong med smil om munnen.

- Jeg har trent bra i vinter, og håper selvfølgelig å få det ut i konkurranser. Jeg satser på de store stafettene – 10mila og Jukola, i tillegg til NM-uka.

Jenta som går inn i sin 3. sesong i seniorklassen stenger heller ikke døra helt til mulig deltakelse i verdenscup for det norske landslaget, men da må alt falle på plass også med studiene.

- Det hadde vært moro med verdenscup, men jeg skal skrive bacheloroppgave nå i vår, da kan det bli krevende å få tid til alt.

Det var i hvert fall ingen som lyktes bedre enn Berglia i damenes seniorklasse i dag.

Juniorklassene under Solrenningen i dag ble vunnet av Victoria Hæstad Bjørnstad (damer yngre junior), Marie Olaussen (damer eldre junior), Kasper Fosser (herrer yngre junior) og Audun Heimdal (herrer eldre junior).

 Kilde: Norsk orientering

Resultater