Kondismedlem Sponset innhold
Fra start halvmaraton i fjorårets løp. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Fra start halvmaraton i fjorårets løp. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

God (vinterlig) værprognose for Jessheim VintermaratonOm fem dager arrangeres et av norges mest tradisjonsrike maratonløp for 34. gang. Foreløpig er 292 påmeldt (tirsdag kveld), så det forventes nok en gang over 400 startende på de tre distansene samlet (maraton, halvmaraton og 10 km).

Se tidligere omtale: 18 dager igjen til Jessheim Vintermaraton

LØPETS HJEMMESIDE
FACEBOOK
PÅMELDING
STARTLISTE

Været_siste_fem_dager.jpgDe senere årene har det ikke vært så veldig vinterlig på Jessheim når Jessheim Vintermaraton arrangeres, men selv med vinterlige forhold har det blitt løpt fort i den raske løypa. De siste dagene har det kommet 3-4 centimeter snø i byen, men for resten av uka er det meldt oppholdsvær med unntak for en liten byge torsdag.

Mest sannsynlig blir gangveiene bare innen søndag, og skulle det være litt glatt har arrangøren Ull/Kisa IL et godt samarbeid med Ullensaker Kommune med tanke på beredskap ved behov for strøing.


Kontrollmålt på nytt 10. november
Kondis ved Asbjørn Ringstad kontrollmålte løypa på nytt 10. november. Byen er i kontinuerlig endring, og nye byggeprosjekter og veiomlegginger har gitt løypejusteringer hvert år. Løypa er egentlig den samme, men endringene f.eks. i et lyskryss som har blitt rundkjøring medførte behov for ny måling.

Vintermaraton_løype.jpg
Samme løype som de siste årene, en runde på en kvart maraton. Ved 3,5 km har det nå blitt rundkjøring der det tidligere var et lyskryss, og ved 8,5 km er løypa forenklet etter at en ny vei nå er åpnet.


Blide-damer.jpgBlide damer i fjorårets løp; Marianne Følling på maraton, Silje Gammeli og Malinj Udevonschantz på halvmaraton. (Foto: Olav Engen)