Det blir ingen 5000-meter på Ingebrigtsen i Tokyo, melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding onsdag formiddag. Det oppsatte programmet medfører for stor risiko i forhold til å skulle prestere godt på begge distanser, og derfor velger han kun å satse på 1500-meteren. 

Blant friidrettsinteresserte, har det blitt snakket om at det kan være smart å være påmeldt til 5000-meter også, i tilfelle noe skulle gå galt i forsøktsheatene på 1500. Slik blir det ikke, og Norges eneste utøver på 5000 meter blir da Narve Gilje Nordås.

På 1500 får yngste Ingebrigtsen selskap av sin bror Filip, og den tøffeste konkurrenten vil sannsynligvis bli kenyanske Timothy Cheruiyot, som fortsatt er ubeseiret i møter med familien Ingebrigtsen.

NRK-kommentarer Jann Post sier han tror gullmuligheten ville vært størst på distansen som nå blir droppet, ettersom Cheriuyot har vist seg såpass overlegen på 1500 meter, også i år. Samtidig anser han muligheten for medalje, som større på 1500 meter. Det er også den distansen han er mest motivert for, så da er det nok riktig å velge den, sier Post.

Forsøksheatene til 1500 meter innledes tirsdag 3. august.
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957