VM-debutant Jarle Risa imponerte med 7:01:39 og en flott 14.plass i VM 100 km i Italienske Seregno i dag - på sin 100 kilometers debut. Det ga en 9.plass i EM.

På bildet ser vi Jarle fra Bislett 50K i februar, der han ble nummer to etter John Henry Strupstad (foto: Kjell Vigestad)

Imponerende bredde i det norske herrelaget
7.01, 7:10, 7:10, 7:17, 7:24

Dette ga oss 5 norske herrer i topp 36!

John Henry Strupstad - som veldig lenge løp sammen med Jarle - ble nest beste norske med tiden 7:10:00, 57 sekunder foran Per Olav Bøyum som kom sterkere og sterkere utover i løpet.

Disse tre resultatene sørget for  en svært imponerende 5.plass  i VM's lagkonkurranse (4 i EM) med snitt 7.07 på 3 beste. I fjor var vi på 14.plass.

Det var solid pers på alle tre, og også fjerdemann - bursdagsbarnet Bjørn Tore Kronen Taranger - perset solid med 7:17:47. Nok et imponerende løp av rockeren fra Bergen. Både han og Sørstad og Hansen var med på det norske laget der tiden til de tre beste teller, men hvor alle oppnår lagplasseringen.

Gjermund Sørstad var 4 min etter persen som med tiden 7:24:02, men han slet veldig med kramper de siste 25 kilometerne. Likevel fantastisk at den tiden bare holdt til å være 5.beste norske herreløper. Nestoren, Runar Gilberg, løp på 8:08:20 og var fornøyd med å fullføre selv om han hadde håpet på ei bedre tid. Han har en tidligere pers på 7:22:50 (2004) og løp så bra som 7:28 i 2007.

Se også gårsdagens forhåndsomtale:
VM-løperne har tro på perseskred
...og slik ble det også

18.plass til Rita
I kvinneklassen løp Rita Nordsveen inn til 18.plass i VM (12 i EM) med 8:24:53. Fire minutter etter persen fra fjorårets VM, men veldig bra med tanke på hofteproblemene hun har slitt med tidligere i år. Veteranen Sharon Broadwell måtte gi seg underveis med ryggproblemer.

I tillegg til Jarle Risa debuterte også Ringeriksløperne Marte Pedersen og Robert Hansen i VM. Begge måtte dessverre bryte - etter å ha ligger bra til halvveis i løpet. Marte slet med store vannblemmer mens Robert fikk en vridning i hofta tidlig i løpet som plaget han mer og mer.

Svensk sølv i både herre- og kvinneklassen
Storfavoritten Georgio Calcaterra vant herreklassen på imponerende 6:23:20, med svenske Jonas Buud på en like imponerde 2.plass med tiden 6:28:58 som er ny nordisk rekord. Bortsett fra Buud var det de norske herrene som imponerte mest av løperne fra Norden.

Amerikanske Amy Sproston vant kvinneklassen på 7:34:08, og også her ble det svensk sølv (gull i EM); Kajsa Berg - som kvalifiserte seg til VM da hun løp på Bislett i november - sikret sølvet 1.15 bak den amerikanske løperen. Lenge ledet Kajsa, men fikk det litt tyngre på slutten.