Hardhaus 2020 ble sterkt redusert på grunn av covid19. Tre løp på tre dager ble kortet ned til ett løp med Riasten rundt lørdag 25.juli. Vanligvis er dette fredagens løp, mens Kjøliskarven tur/retur (16 km) arrangeres lørdag og Hardhausen (23 km) på søndag.

Løpet (løpene) arrangeres i Holtålen Kommune nord for Røros, og ble første gang arrangert i 2017. De 200 startnummerne til årets løp ble revet vekk på kort tid og pågangen på venteliste var stor. Her er det ikke bare eliteløpere, men løpere av alle kategorier som brukte mellom 50 minutter og 3,5 time.

Jon Aukrust Osmoen med løyperekord

Det var stor spenning i herreklassen med sterke løpere som Niklas Dyrhaug, Vegard Sivertsgård, Jon Arne Gaundal og Jon Aukrust Osmoen. Sistnevnte dro tetgruppa fra start sammen med Sivertsgård. Disse to fikk raskt en liten luke ned til Gaundal, Dyrhaug og Magnus Wiig fra Støren sportsklubb, og etter ca 6 kilometer fikk Osmoen et forsprang som økte helt inn til mål. Niklas Dyrhaug måtte dessverre bryte etter ca 4 kilometer på grunn av usikkerhet rundt en leggskade.

Osmoen_målgang.JPG
Osmoen løper inn til seier og løyperekord. (Arrangørfoto)

Jon Aukrust Osmoen fra Nydalens SK satte ny løyperekord på utrolige 51.40. Den gamle rekorden fra 2018 var på 54.19. Osmoen (28) som er fra Os i Hedmark er en sterk o-løper med blant annet finalestart i VM sprintorientering 2018.

Vi fikk også et nytt sterkt løp av 57 år gamle Jan Nyrønning på 10. plass, bare 5 minutter fra pallen. Den tidligere norske mesteren på maraton holder fortsatt koken og vel så det.

Niklas_Dyrhaug_Vegard_Sivertsgård.JPG
Niklas Dyrhaug Covid19-hilser på Vegard Sivertsgård før start. (Arrangørfoto)

Starten.JPG
Allerede rett etter start er de antatt sterkeste løperene i tet. (Arrangørfoto)

Vegard_Sivertsgård.JPG
Vegard Sivertsgård langs Riasten. (Arrangørfoto)

Heidi Hestmark Smalås vant igjen

I kvinneklassen var fjorårsvinner Heidi Hestmark Smalås fra Namdal Løpeklubb suveren og løp inn til ny seier i årets Riasten rundt. Smålås har nå 2 napp i vandrepokalen.

Ingeborg Nordaune fra Team Hardhaus løp inn til 2. plass 2:45 etter Smalås, mens Vilde Fjorden Ree fra Støren sportsklubb kom på 3. plass.

2019: Mattis Amundsen og Heidi Hestmark Smalås totalvinnere i Hardhaus

Heidi_H_Smalås.JPG
Heidi Hestmark Smalås blir heiet fram til seier i år som i fjor. (Arrangørfoto)

Jon_Aukrus_Osmoen_Heidi_Hestmark_Smalås_vinnere.JPG
Heidi med både premie, vandrepokal og gull(unge) på pallen. (Arrangørfoto)

20 43   Rebecca Snekkenes TYNSET D18-39 1:23:40

Startfeltet var organisert i henhold til Covid19-reglene. Til neste år håper arrangøren på "normale" forhold igjen. (Arrangørfoto)

Håper på full Hardhaus neste år

- Av de 200 startende var det imponerende 198 fullførte. Ingen skader eller uhell ute i løypa og det hele gikk knirkefritt. Det var noe spesiell stemning på arenaområde da covid 19 restriksjonene resulterte i at publikum måtte oppholde seg ute i løypa., sier arrangør Lars i Nyhus i Hardhaus.

- Nå håper vi at coronaviruset sakte men sikkert forsvinner slik at Hardhaus 2021 kan gjennomføres med 3 løp på 3 dager siste helga i juli, sier Nyhus.

Arrangementets hjemmeside
Facebook

ALLE RESULTATER RIASTEN RUNDT

Johan_Grønli_sliten.JPG
Johan Grønli fra Ålen var en av de aller yngste deltagerne, her puster han ut etter fullført løp. (Arrangørfoto)