SOL og VIND
Nok en gang tittet solen frem og det ble fine forhold for løperne, tilskuerne og arrangørene. Men topp løpsforhold var det ikke, til det blåste det litt for mye. 17 år gamle Ole Petter Fjeld imponerte igjen. Denne gang med en sterk vinnertid på 10 km.

Løpsfest med over 1500 deltakere
Kristinaløpet fortsetter å øke i deltakelse og har gått fra snaue 500 deltakere til snaue 1500 deltakere på fire år. Det er blitt en ordentlig løpsfest med masse folk i Gunnarsbøparken, og under årets oppvarming til musikk var det en tredobling av folk som danset til musikken før løpet. Antall folk som står å ser på fra Barneløpet og til de siste har gått i mål, øker også kraftig fra år til år. Løpsfest har det så absolutt blitt.

Trangt og kaotisk
Som vi har skrevet om tidligere trenger de imidlertid å gjøre noe med logistikken. Løypa har allerede mange trange passasjer, og når da spesielt 10 km-løperne må løpe både en og to ganger forbi de mange hundre deltakerne på 5 km, blir det svært kaotisk. En må løpe i sikksakk forbi løpere som løper mye saktere enn en sjøl hele tiden. For de raskeste betyr masse tapt tid og mye frustrasjon.

Arrangøren har nå sett dette problemet utfolde seg i flere år på rad og bør nå gjøre noe med det. For tilskuerne ser det hele temmelig kaotisk ut. Ja, heller ikke speakeren fikk med seg at beste kvinne på 10 km hadde løpt i mål. For en fotograf er det også svært vanskelig å få tatt bilde av de aller beste ute i løypa.

Vendingen ved mål var heller ikke godt nok forklart og markert og flere tapte her tid. I år var var det også noen problemer med resultatlistene. Hilde Gjessing, i toppen blant jentene på 5 km, fikk ikke noen ordentlig tid. At Elisabeth Wigaard havnet i herreklassen, var noe av det vi oppdaget. 

kondis.no kommer med bilder fra barneløpet senere, men nå går turen ut til Jomfrulandsløpet.

RESULTATER
 

11% økning i deltakelsen
Deltakelsen i Kristinaløpet fortsetter å øke, og i år var påmeldingen på nett stengt en uke før løpet. Økningen flatet imidlertid noe ut etter tre år med kraftig økning.

Deltakelsen i år var slik:
97 kvinner fullførte 10 km
468 kvinner fullførte 5 km
262 menn fullførte 10 km
591 menn fullførte 5 km
I trimklassen fullførte 4 på 10 km og 24 på 5 km.

Totalt fullførte 1446 løpere Kristinaløpet. I tillegg deltok flere hundre barn.

Deltakerutviklingen de siste 5 årene:
2012: 1446
2011: 1302
2010:   988
2009:   681
2008:   489


I år har mål blitt flyttet litt lengre opp i storgata og start litt lengre ned i Storgata, slik at lengden skal være 5 km. Kondis sin kontrollmåler i Vestfold, Jørn Willy Olafsen  har målt løypa,  så tider skal komme med på statistikken.
Her er vi der Storgata har begynt stigningen opp mot torvet.
 
Vi befinner oss snaue kilometeren unna starten ved Gunnarsbøparken. I tetfeltet ser vi fra venstre; Daniel Støen, Espen Persen, i rødt bak: Kari Søfting, Ole Petter Fjeld, Bjørn Ivar Nilsen og Askild Evenstad alle 6 gutta endte blant de 7 beste.


Ole-Petter Fjeld nr.4  på 5km i fjor, gikk over til 10km i år.  Det holdt til seier på distansen med 33:10 for 17-åringen. Det er 16 sekunder raskere enn han  løp Sentrumsløpet på i fjor. Da var han nr.2 på statistikken for 16-17 åringer i landet på 10km.. Da hadde bestemann, Kristian Tjørnhom 33:11. I år er det også Tjørnhom som topper, nå med 32:14 foran Stian Bekkevoll med 32:50 Begge disse tider fra Sentrumsløpet. 33:10 gir tredjeplass for Fjeld på årets statistikk.


 Bjørn Ivar Nilsen, Vidar Vant Kristinaløpet i 2009 og ble nr.3 i 2011.


Kari Søfting, Vidar tok nok en seier for året da hun vant 10 km på 37:18 Imidlertid tapte hun rundt 20 sekunder i vendingen, som ikke var tydelig nok markert.


Pernille Thomassen, BFG Fana tok andreplass med 37:41


Andreas Hompland, Brosteinskameratene tok nok en seier mot "erkerival" Inge Vinje, Tønsberg FIK i klasse 65-69 år. Som ifjor ble det seier i denne duellen i Kristinaløpet til Hompland. 42:15 til Hompland, 44:11 til VInje. Hompland fikk sitt tredje krus for klasseseier i Kristinaløpet.


Mathilde kunne glede seg sjøl med klasseseier i 30-34 år med tiden 46:50
Du  kan lese om løpet på hennes blogg her.


Det ble en ny duell mellom de to skiløperne fra Oseberg Skilag. Som ifjor måtte Jørgen Aukland (979) gi tapt for unggutten Eirik Mysen kom i mål på 16:03, mens Aukland noterte 16:44. Markant dårligere tid enn i fjor på begge. Da løp Mysen på 15:32 og Aukland på 15:51


Øystein Klemstdal (981) løp 10km på 38:47 i fjor, i år valgte han 5km og det ble en 12.plass med 17:29 for gutten fra Asker Skiklubb. Ådne Karlsen Bekkestad, Eiker Kvikk ble nr.6 med tiden 17:05 og var nestbeste i klassen 12-16 år.

 
Tarjei Nergaard tok 5.plass og var raskeste i 12-16 års klassen med 17:00 Som vi ser hadde han en tett duell med Bekkestad.


Hannah Aukland og Ragnhild Kvarberg


Hilde Gjessing kombinerer hytteliv med løping i Vestfold på sommeren. Kristinaløpet og Brunlanesløpet er sikre vinnere for Gjessing, 
 
Men etter årets løp var  hun ikke helt fornøyd. Dette skrev hun etter løpet:
Kristinaløpet: Igjen kaos med tider og løyper. De bør få fotbrikke neste år og bedre markering av løypa. Vinner av 10 km kvinner løp feil og måtte snu og tapte minst 20 sek. Jeg fikk registrert 1.20 og noe på 5 km, men egentlig fant de meg ikke i det hele tatt. Jeg tok selv tiden og passerte min venninne på oppløpet og hun fikk sin tid.

Mange andre klassevinnere ble ikke ropt opp. Masse feilregistre
rte tider også nedover på listene. Det var sterk vind i dag og utrolig mye sikksakk løping for å komme forbi 10 km løperne som startet kun 6 min før oss. Ikke noe stjerninkast 6 denne gangen. Sandefjord klarer det , men er late og kun premie til beste dame/herre løper som trekker ned opplevelsen av arrangementet. Neste helg Brunlanesløpet utenfor Stavern 4,6/9 km i flott variert landskap av grus, asfalt, stier og stein og litt kyststi.

Marte Skaug, Stokke IL (692) blir nr.8 med 20:22 Camilla Hengebøll, Fossum nr.10 med 20:26


Sprek dame med skjult startnummer.


Det er blitt vanlig å se treningssentre med egene lag: Her er det  Pulsgjengen som løper i samlet flokk.


I samlet flokk er vel å ta i, men samlet kom disse 2 til mål ihvertfall.


Oddvar Bruun har løpt alle Kristinaløp og i år kom den første klasseseieren.