Rekordantallet 370 stykker deltok på den 15. utgaven av Torvikbukt 6 topper. En fantastisk høstdag med sol fra blå himmel og temperatur på over 20 grader ble nesten i varmeste laget og et ”luksusproblem” for de raskeste,

Den største klassen ble turklassen hvor 263 deltakere stilte til start og selv bestemte tempo og antall topper,. Hele 111 av disse var innom alle seks toppene!

107 stykker deltok på tid hvor alle toppene bestiges raskest mulig. Med en total stigning på 1900 høydemeter og en lengde på 21,8 km langt kan løpet yrtgt betegnes som en skikkelig styrkeprøve.

Sterk seier
Gjermund Nordskar fra Heidal ved Jotunheimen vant på den meget sterke tiden 2 timer, 36 minutter og 33 sekunder.

– Dette var utrolig flott, sier Gjermund rett etter målgang. Utrolig flott løypetrase som inneholder det meste, mye tekniske partier både oppover og nedover, fortsetter Nordskar som vanligvis løper 30 -100 km lengre.

– Dette er en litt annen måte å konkurrere på sammenlignet med ultraløp som er typisk 50 km eller lengre. Da kan jeg løpe på en lavere puls, men her i Torvikbukt har jeg for det meste ligget i rød sone.

Han er en av Norges beste ultraløpere og deltar på VM i ultraløp neste fredag i Skottland.

– Jeg kommer tilbake neste år, og jeg håper at mange andre ultraløpere/ fjelløpere tar turen til Torvikbukt på Nordmøre neste år, avslutter den positive karen.

På 2.plass kom Are Uran fra Averøy på tiden 2:58:17, en meget respektabel plassering med mange sterke løpere bak seg. Uran vant veteranklassen. 3. plassen gikk til Thomas Berge Foyn på tiden 2:58:42 som løper for Inov8. Ultraløper Robert Sørlie fra Halsa kom inn på tiden 2:59:26 som holdt til 2. plass i veteranklassen, og Thomas Kvalsvik fra Romsdal Randoneklubb fikk 2:59:34 som ble en flott 3.plass i seniorklassen.

02_t6t_foto_haakon_lundkvist.jpgDagens raskeste, Gjermund Nordskar, ned fra Reinsfjellet. (Foto: Haakon Lundkvist)

Løyperekord i dameklassen
Johanna Åström fra Sverige tok en overlegen dameseier på en knallsterk løyperekord med over 10 minutter. Hun kom i mål på tiden 2 timer, 57 minutter og 48 sekunder. Med den tiden ble hun altså nr 2 av samtlige, kun slått av Gjermund Nordskar. Johanna er en av Sveriges aller beste løpere til fjells, og det beviste hun med denne tiden.

– Det var fantastisk å løpe her, forteller Johanna etter målgang.

- Løypa var ”jettekul”, det var ingen steder man kunne hvile, og det passer meg bra, fortsetter Johanna som nærmest fløy opp de bratte bakkene.

Silje Hovdenak fra Manndalen UIL tok 2. plassen i dameklassen på 3:38:01 og  ble belønnet med seier i veteranklassen. Astrid Toftaker fra IL Snøhetta tok 3.plassen på tiden 3:55:06.

I mosjonsklassen vant Einar Råket fra Kristiansund på tiden 3:32:41. Einar Engvig fra Kristiansund ble nr 2 på tiden 3:44:19 foran Eivind Morstøl fra Molde på tiden 3:45:45. Anne Stine Mathisen fra Oppdal ble beste dame i mosjonsklassen på tiden 3:50:37. Cecilie Utstumo på 2. plass på tiden 3:51:17, og Annika Rø Høgtun FHS ble nr. 3 på tiden 3:59:58.

04_t6t_foto_haakon_lundkvist.jpgOverlegne Johanna Åström i stor fart ned fra Reinsfjellet. (Foto Haakon Lundkvist)

Ingen uhell kunne Norsk Folkehjelp Nesset informere om etter at alle deltakere var trygt nede fra fjellet. Kun noen skrubbsår, men krampe var det mange som fikk kjenne på - og stive føtter vil nok forekomme de neste dagene for mange.

Forhåndsomtale: Lørdag venter det storslått natur i Torvikbukt 6 topper​