Søndag 11. oktober ble NM terrengløp lange løyper arrangert i Skien. Arrangørklubber var Gjerpen IF, Herkules og Urædd. Løypa snodde seg på de småkuperte områdene på fritidsparken i Skien. Underlaget med gress, jordsti, og noen få steder grus viste seg å bli utfordrende - og ga stor spredning i de ulike klassene. Det er fint løpsvær, lettskyet, nesten vindstille, og ca. 12 grader.

Forhåndsomtale: Sterke startfelt i NM terrengløp lange løyper i Skien

Kondis var til stede med egen fotograf, og som en gest til våre kommende medlemmer (håper vi) ligger alle sakene åpne, ikke bare denne oppsummeringen.
Det er lagt ut totalt 160 bilder som er tekstet i de ulike artiklene.
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.
Bli medlem og få mange medlemsfordeler!
Gi en gave: Vårt kontonummer er: 1503.35.18541 Vipps: 125957
 

I årets NM med en del Covid19-begrensninger løp alle i sine respektive klasser. F.eks. løp 16-17-åringene i aldersklassene i UM i stedet for juniorklassen som de ofte gjør.


Menn senior 10 km:

Filip Mangen Ingebrigtsen med sololøp til sitt første NM-gull i terrengløp

_DSC2552.jpg
Gullvinner Filip Mangen Ingebrigtsen. (Foto: Samuel Hafsahl)

Lørdagens NM terrengløp i Skien, arrangert av Gjerpen IF, Herkules og Urædd bød på løyper som var mer utfordrende enn mange hadde ventet. Det plaget tydeligvis ikke Filip Mangen Ingebrigtsen som løp inn til et suverent gull etter å ha løpt alene fra 500 meter til mål. Ekstra hyggelig var det med to 20-åringer på pallen. Magnus Tuv Myhre hadde bra kontroll på sølvet, mens Jonatan Andersen Vedvik litt etter spurtet inn til bronse. 
LES MER


Kvinner senior 6 km:

Suverent gull til Karoline Bjerkeli Grøvdal i terreng-NM

_DSC2706.jpg
Gullvinner Karoline Bjerkelig Grøvdal. (Foto: Samuel Hafsahl)

Kvinnenes NM terrengløp lang løype i Skien ble aldri spennende, til det var Karoline Bjerkeli Grøvdal for suveren og Maria Sagnes Wågan like klar nummer to. Løypa skilte godt og løperne kom en og en mot mål. Tjalve-trener Knut Jæger Hansen mente at både Karoline og Fillip (som vant herreklassen) leverer prestasjoner av internasjonal klasse. Det er lett å være enig i det.
LES MER

 

Menn junior 6 km

Buras slo Massacand og Kirkeberg Mørk i terreng-NM for junior

_DSC2315.jpgGullvinner Ibrahim Buraas. (Foto: Samuel Hafsahl)

Ibrahim Buras fra Lillehammer IF har slitt med skader i år og ikke deltatt på baneløp, men viste i terreng-NM at han likevel har fått trent bra. Han løp inn til en ganske klar seier i terreng-NM for junior, 12 sekunder foran favoritten Philip Massacand og 21 sekunder foran Martin Kirkeberg Mørk.
LES MER


Kvinner junior 4 km 

Andrea Modin Engesæth og Mari Roligheten Ruud sikret Runar-dobbel i junior-NM

8U3A0104.JPG
Gullvinner Andrea Modin Engesæth. (Foto: Samuel Hafsahl)

I fjor ble det firedobbelt til Runarjentene i juniorklassen i terreng-NM i Frognerparken. I år fulgte de opp med dobbeltseier, men så var det også bare tre av dem på start. Andrea Modin Engesæth og Mari Roligheten Ruud sikret seg gull og sølv foran Grethe Tyldum fra Steinkjer.
LES MER


UM jenter 4 km

Få, men raske jenter i UM terrengløp

8U3A0427.jpgDet er tre gullvinnere i dette feltet, Ingeborg Østgård J17 ser vi med nummer 29. (Foto: Samuel Hafsahl)

Det var de tre klassevinnerne som var først i mål i et samlet UM-felt for jenter med totalt 19 deltagere i fritidsparken i Skien. Ingeborg Østgård fra FIK Ren-Eng vant J17, Anna Marie Nordengen Sirevåg fra SK Vidar vant J16 og Malin Hoelsveen fra Raufoss IL vant J15.
LES MER


UM gutter 4 km - reportasje kommer mandag

Halvorsen, Vaaje og Rabi vant UM terreng lang løypa i gutteklassene

_DSC2992.jpg
Andreas Fjeld Halvorsen vant yngste UM-klasse etter spurtoppgjør mot Simen Gløgård Stensrud. (Foto: Samuel Hafsahl)

Selv om det ble spurtoppgjør i to av de tre UM-klassene for gutter, var det ingen store overraskelser. Andreas Fjeld Halvorsen fra SK Vidar vant G15, Eivind Duelien Vaaje fra Kongsvinger IL vant G16 og storfavoritt Abdullahi Dahir Rabi fra IL Runar vant greit i G17. Vanligvis løper de tre UM-klassene i samme felt, men ikke i år siden antall deltagere da ville overskredet grensen på 25 løpere i samme felt.
LES MER


Veteraner kvinner og menn 4, 6 og 10 km 

16 vinnere i terreng-NM for veteraner

Pallen_m70.jpg
Pallen i M70-74 med Olav Hagland på topp. (Foto: Runar Gilberg)

Det er ikke så mange som stiller opp i veteranmesterskapene med mindre det er lagt inn i andre løp, noe som er litt rart når man ser bredden i norsk veteranløping og interessen for tider og resultater. Likevel var årets 66 deltagere 20% flere enn i fjorårets NM, og det er jo gledelig. Nivået er uansett veldig høyt, og det var mange "gode" friidrettsnavn på resultatlistene i Skien i helgens NM terrengløp lange løyper. Vi har dessverre få bilder fra veteranklassene.
LES MER


2019: Kondis.no har fulgt NM terrengløp - åtte reportasjer er publisert

NM terreng lang løype 2020 hjemmeside
Alle resultater (EQ Timing)

Loypekart-NM-Terreng-2020-oppdatert-200920.png

Logo-NM-terreng-2020.png