Elvaløpet var det 10. og siste løpet i årets Sørdalskarusell - et 3,2 km langt terrengløp i ganske kupert terreng. Start og mål var lagt til Håkons Hall i Olympiaparken. Løypa gikk sørover og rundt Badedammen, videre oppover turveien langs Mesnaelva, og tok en runde i lysløypa og tilbake til mål.

Totalt 259 løpere deltok i løpet, 150 under fellesstarten onsdag kveld i fine løpsforhold, mens 109 løpere fullførte løpet virtuelt tidligere i uka.

Elvaløpet ble arrangert av Tele BIL i samarbeid med Litrim

Resultatene

Fellestarten

Virtuelle løp

01 _I6A0280.jpgUnge Lilja Celine Kjær Jørgensen, som representerer Lillehammer Orienteringsklubb, syntes det det gikk overraskende lett i Elvaløpet. Hun var hele 15 skunder foran nest raskeste kvinneløper, Pernille Gullikstad, som vant Olympiaparkløpet i forrige uke. Her ser vi en smilende Lilje i målområdet ved Håkons Hall etter løpet.

02 __I6A8691.jpgSyver Rusten Dalen (1172) som representerer LIF, ble nest raskeste herreløper i mål, slått av Lars Berger med 12 sekunder. Syver var imidlertid raskest i starten og leder her foran Vegard Børsheim (9), Geir Sandbakken (48), Lars Berger i lyse blå overdel, Christian Rønning (119) og Sivert Raddum Skaug (1183).

03 _I6A9178.jpgVegard Børsheim, som representerer Team Dæhlie Sportswear i et herlig driv i siste utforbakke ned mot målområdet, som tredje raskest løper og vinner av klasse aktive M 20-35 år.

04 _I6A9466 – Kopi.jpgPernille Gullikstad, Søre Ål Il (1227) ble nest raskeste kvinneløper og vinner av klasse Aktive 20-35 år. Her ser vi henne på oppløpet foran Eugine Gulowse, LIF (9), også i klasse Aktive 20-35 år.

05 _I6A9314.jpgØrjan Staff (1184) fra Madshus har mål i sikte med fotballbanen på Stampesletta i bakgrunnen, som vinner av klasse M 20-29 år, 10 sekunder foran Sivert Raddum Skaug.

06 _I6A9483 – Kopi.jpgIngrid Klokk Sandberg (1185) fra Advokatfirmaet Thalaug ble vinner av klasse K 30-39 år. Her ser vi henne i spurtduell med Ine Løvlien, Lillehammer Skiklub (9) som ble nr. 2 i klasse aktive 20 -35 år og Ragnhild Haukåen (1231) fra Sør.Vekkom Lauparlag, vinner av klasse K 20-29 år.

07 _I6A9521 – Kopi.jpgHege Skari (68), Lillehammer Skiklub, har satt sitt preg på Sørdalskarusellen i flere tiår. Her ser vi henne med et lite smil om munnen da hun avslutter årets karusell som vinner av klasse K 50-59 år, i et realt spurtoppgjør med Øystein Sørmo, som ble nr. 3 i klasse M 50-59 år.

08 _I6A9407.jpgUngdommen satte også i år sitt preg på Sørdalskarusellen. Halvor Melbø fra Vingrom IL spurter mot mål som vinner av klasse M 12-15, seks sekunder foran John Raddum Skaug fra Tretten.

09 _I6A0082.jpgDe yngste i klasse 0-11 år deltar i Sørdalskarusellen uten rangering av resultatlistene. Konkurranseinstinktet er like stort fir det. Her ser vi syv år gamle Arve Nygard Ouren (1238) i et skikkelig spurtoppgjør med jevngamle Amund Solbakken (1221). Bak ser vi en noe eldre Morten Lunheim Solbakken (26) fra LIF som måtte se seg slått av ungdommen.

10 _I6A9958.jpgGrete Coucheron Jensen har fullført samtlige ti løp i Sørdalskarusellen. Her i fint driv mot mål som vinner av klasse K 70-79 år. Storartet!

11 _I6A9722.jpgDet var mange flotte spurtoppgjør også i Elvaløpet. Her er ett av dem, Geir Morten Brandhaug (1239) i klasse M 50-59 år, foran Ole Anders Ruud (1200) i klasse M 40-49 år og Linda Jeanette Berger (1186) i klasse K 30-39 år. Alle tre har fullført minst seks av løpene i årets Sørdalskarusell.

12 _I6A0392 just2.jpgDisse sprekingene som deltok i fellesstarten i Elvaløpet onsdag kveld har fullført alle ti løpene i karusellen, og vil få en ekstra påskjønnelse for det senere i høst. Totalt har 115 løpere fullført samtlige 10 løp, mens 280 løpere har deltatt i minst seks av løpene, som er kravet for å ha fullført Sørdalskarusellen.

Løpsinteressen blomstrer fortsatt på Lillehammer, der denne karusellen sannsynligvis er ett av de viktigste folkehelsetiltakene i regionen. Vel blåst Sørdalskarusellen 2022 - velkommen igjen til neste år.