Kondis1804_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 4 her!

I Kondis nr. 4 får du muligheten til å bli kjent med Jann Post. Mannen som har formidla så mange store idrettsøyeblikk til ski- og løpsinteresserte nordmenn, jakter også på magiske idrettsopplevelser for sin egen del. De største har han fått når han har løpt maraton. 

- For meg betyr det mye å jobbe mot noe i flere måneder og så komme dit og kjenne at jeg lykkes. Det gir mestringsfølelse, og det er få øyeblikk i livet hvor jeg blir så fornøyd som når det stemmer i et maratonløp. For det er ikke gratis å løpe maraton. Du har det veldig vondt mot slutten, du har gjort unna mange tøffe økter på forhånd, og da er det veldig deilig å få satt det sammen, forteller Jann Post til Kondis.

I intervjuet kan du lese om hvordan han tok tak etter mange slappe år, om "Breaking 2.30"-prosjektet, om treninga og hvordan han klarer å kombinere maratonløping på godt nasjonalt nivå med familieliv og en jobb med mange reiser og mye stress. 

En annen som gjør det veldig bra som maratonløper, er Vera Nystad. Hun ble kåret til årets beste norske veteranløper i fjor, og vi blir nærmere kjent med 72-åringen som løper omtrent like fort nå som da hun var 45. Hva er grunnen til at hun klarer å holde nivået og løper maraton på mellom 3.30 og 3.40 også etter fylte 70? Har den blide sørelndingen som egentlig kommer fra Troms, rett og slett funnet ungdomskilden? 

Vilde Våge Henriksen løper ikke bare fort som en ungdom - hun er også ung. 17-åringen vant vårens NM terrengløp på Osterøy, og vi blir bedre kjent med jenta som kommer fra det sterke løpsmiljøet i Haugesund. Hun blir trent av meget erfarne Kåre Osnes, og vi har også fått sett på innholdet i treningsprogrammet hennes. 

Kondis har også slått av en prat med fagsjefen for utholdenhetstrening ved Olympiatoppen, Espen Tønnessen. Her får vi et detaljert innblikk i hans egen treningsfilosofi som samsvarer veldig bra med Olympiatoppens. Tønnessen hevder blant annet at "det å trene best, betyr ofte å trene mest". Tidligere har han trent Øystein Sylta til gode resultater i løping og eksfotballspilleren Knut Anders Fostervold til gode sykkelresultat. Tønnessen er virkelig en kapasitet å lytte til for alle som interesserer seg for utholdenhetsidrett. 

Vi finner også annet faglig stoff i Kondis nr. 4. Ane Korsvold skriver om hvilket drivstoff utholdenhetsutøvere helst bør ha på tanken, mens de tre som trener mot Trondheim Maraton, har sett nærmere på det vanskelig skovalget når det skal løpes langt. Kanskje er det ikke så komplisert likevel, å finne riktig sko? 

Heller ikke styrketrening trenger å være komplisert. Yngvar Andersen, kjent fra sin inspirerende opptredener i blant annet NRK-programmet Puls, presenterer en del enkle og effektive styrkeøvelser for løpere, øvelser som rett og slett kan gjøres i stua. 

Kondis har også vært på spinningtime med skøytelengenden Erik Vea, som ble enda mer legendarisk da Jo Nesbø i Di Derre laga sang om hvor Vea ble'a. 66-åringen er ytterst oppegående og har mange prosjekter han vil realisere også nå når han snart blir pensjonist. 

Som vanlig har Kondis testa utstyr, og denne gangen får du gode tips om du er på jakt etter nye sykkelsko, eller om du vil sjekke at du har alt klart for rulleskisesongen. Både månedens sykkel og den nye SUB2-skoen til Adidas er satt under lupen, og du får høre hva vår anmelder synes om den nye boka til Emelie Forsberg

Du finner også storslåtte reportasjer fra både Marathon des Sables i Marokko og Aleksander den stores maraton i Hellas. Begge løpene gjør noe med de som deltar. 

I bladet finner du ellers småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser. Det er bare å glede seg! Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er mai-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av 
Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1804-3.jpg

Kondis1804_640.jpgJann Post åpna sesongen veldig bra med å løpe Rotterdam Marathon på 2.33.00. Til høsten sikter han mot ei tid under 2.30 i Berlin. (Foto: Bjørn Johannessen)