Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Med en Stryd-brikke festet til skoen kan en måle hvor mange watt en produserer når en løper. (Foto: Stryd)
Med en Stryd-brikke festet til skoen kan en måle hvor mange watt en produserer når en løper. (Foto: Stryd)

Med en Stryd-brikke festet til skoen kan en måle hvor mange watt en produserer når en løper. (Foto: Stryd)

Løping med kraftmåling

Har det gode gamle pulsbeltet fått konkurranse? Er det en seriøs utfordrer på vei inn i markedet? Flere av de nyeste treningsklokkene har nå kraftmåling i tillegg til måling av hjertefrekvens, og selskapet Stryd – blant andre – satser stort på kraft. Så da er det vel rett og rimelig at vi ser litt på denne teknologien.
Publisert | Oppdatert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Du må logge inn for å lese denne artikkelen.
Kondis medlemsinnlogging:

Dette er en artikkel som er forbeholdt medlemmer i Kondis

Allerede medlem:
Bruk ditt unike medlemsnummer fra Kondis som brukernavn og ditt postnummer som passord til å logge inn.
Alternativt kan du bruke ditt registrerte telefonnummer som passord (må eventuelt legges inn på min side). Hvis du er medlem og likevel ikke får logget inn kan du sende e-post til kondis@mediaconnect.no eller ringe 23 33 91 72.

Meld deg inn i Kondis
Vi har tre ulike innmeldingstilbud:

  1. Meld deg inn i dag og bli medlem fra nå og ut 1. halvår 2021. Du får 4 nummer av Kondis for 220 kroner, og samtidig utnyttet alle våre medlemsfordeler. Du får også tilgang til mange gode treningssaker og intervjuer på nett som er forbeholdt våre medlemmer. Videre får du tilgang til digitale utgaver av alle bladene som har kommet ut etter januar 2016.
     
  2. Eller velg å tegne medlemskap ut 2021 nå med en gang. Dette koster kun 420 kroner og du mottar 8 utgivelser av Kondis. Du får også tilgang til alle våre medlemsfordeler. Du får også tilgang til mange gode treningssaker og intervjuer på nett som er forbeholdt våre medlemmer. Videre får du tilgang til digitale utgaver av alle bladene som har kommet ut etter januar 2016.
     
  3. Eller du kan tegne medlemskap ut 2022 og få et gavekort fra Löplabbet på 1500 kroner som velkomstgave. Merk at gavekortet ikke kan brukes i deres nettbutikk. Du må oppsøke en fysisk butikk for å få brukt det. Innmeldingsprisen på dette tilbudet er 2060 kroner. Du mottar 18 nummer av Kondis, og kan utnytte alle våre medlemsfordeler i over to år. Som medlem i Kondis får du 15 % rabatt på alt du handler hos Löplabbet. Du kan derfor handle varer for 1764 kroner for gavekortet. Nettoprisen for medlemskap ut 2022 blir da kun 296 kroner. Dette tilbudet med gavekort fra Löplabbet gjelder kun for nye medlemmer og utmeldte medlemmer som ikke har vært medlem de to siste årene. Gavekortene sendes i posten i begynnelsen av påfølgende måned etter at betalingen for medlemskapet er registrert hos oss. 

KJEMPETILBUD kan kun benyttes ved innmelding i Kondis!
Kjøp vår spreke tekniske T-skjorte med påtrykket «Treningsglede i hvert fraspark» på ryggen for kun 149 kroner inkludert porto og ekspedisjonsgebyr. Du sparer 100 kroner! 

Trykk HER for å se medlemsfordelene

I kvitteringen du får i e-post etter innmelding finner du «brukernavn» og "passord" som du ved første gangs besøk kan legge inn i stedet for medlemsnummer og postnummer. Dermed kan du lese denne saken omgående. 

Til din orientering:
- Vi trenger din adresse for å kunne sende deg bladet og faktura for medlemskapet.
- Din fødselsdato- og året du ble født bruker vi til å fastsette riktig størrelse på medlemskontingenten. Vi har en lavere pris til unge og til pensjonister.
- Ditt telefonnummer og din e-post vil vi kun bruke i unntakstilfeller for å gi deg viktig informasjon. Denne informasjonen blir lagret i vårt medlemsregister og vil ikke bli overlevert til utenforstående.
- Hvis du melder deg ut, vil du kunne bli kontaktet av oss med tilbud de neste tre årene. Du kan når som helst gi oss beskjed om at du ikke ønsker en slik kontakt.
- Kondis tar personvernet på alvor og er opptatt av å beskytte personopplysningene til de vi er i kontakt med på best mulig måte. Du kan lese hele vår personvernerklæring her.

KONDISMEDLEMSKAP
Medlemsskap:*
Se pris i vår prismodell over i artikkelen.
Jeg ønsker:*
Har du blitt vervet av noen?
Givers informasjon
Mottakers informasjon
Kjønn*
Skriv inn land her
Må være mellom 7 og 10 tegn
Født
JEG ØNSKER Å KJØPE
Teknisk Kondis T-skjorte blå/rosa kr 149,- inkl . porto og ekspedisjonsgebyr Med valg av kjønn og størrelse
KVINNESTØRRELSE på Teknisk Kondis T-skjorte
HERRESTØRRELSE på Teknisk Kondis T-skjorte
Jeg ønsker også å kjøpe
Ordregebyr på kr 29 og porto kommer i tillegg. Kryss av:
Ververs informasjon
Til orientering - verving:
  •    Vi trenger medlemmets adresse for å kunne sende vedkommende bladet og faktura for medlemskapet.
  •     Vi trenger vedkommendes fødselsdato- og året han/hun ble født for å fastsette riktig størrelse på medlemskontingenten. Vi har en lavere pris til unge og til pensjonister.
  •     Vi trenger vedkommendes telefonnummer og e-post for p kunne gi han/henne viktig informasjon. Denne informasjonen blir lagret i vårt medlemsregister og vil ikke bli overlevert til utenforstående.

Fakta om kraftmåling

• Måling av kraft (watt) er relativt vanlig blant syklister, men enn så lenge ikke særlig utbredt blant løpere.
• Løpskraft kan måles ved hjelp av fotsensor eller ved bruk av nyere klokkemodeller.
• Kraft gir en lettfattelig tilbakemelding om både form og utvikling samt en prediksjon i forhold til hva du er god for.

Fotsensoren Stryd regnes av mange som den mest pålitelige kraftmåleren for løpere. Den nyeste versjonen tar også med vindforholdene i utregningene den gjør.

Måling av løpskraft har i den senere tid også blitt tilgjengelig fra håndleddet. Både Polar og Garmin har inkludert denne funksjonen i sine nyeste kokkemodeller.

På samme måte som pulsmåling har sine definerte soner, har også kraft/watt sine intensitetsområder. Treningsplaner kan beregnes ut fra hva ditt mål er. Stryd tilbyr dette med sin app, og mer avanserte planer kan kjøpes på nett.

Stryd_Polar_Garmin.jpgEnheter: Kraft kan måles med både fotsensor og flere av de mer avanserte treningsklokkene.