Fjorårets siste nykommer på den norske ultraløpsterminlista var Brekkeløypa Ultra i Knarvik som ble arrangert 12. oktober. Løpet er et  backyardløp der det startes på en ny 6,8 kilometer løype hver hele time. Det var 39 startende, 28 som løp ultradistanse (minst 7 x 6,8 km)  og 14 løpere som sto på startstreket i finalen på den 12. omgangen - det vil si at de hadde løpt 50 miles eller drøyt 81 kilometer ved målgang. 

Se omtale fra fjorårets løp:
Tøffe oppgjør i finalen til backyardløpet Brekkeløypa Ultra

I år er det klart for en ny utgave av Brekkeløypa Ultra, og påmeldingen åpner i morgen, 20. juni. Siden Brekkeløypa bare er på 1,7 kilometer må deltagerne løpe 4 runder i hver omgang - og skal man være med i finalen blir det altså 48 runder totalt.

8
"Hovedfeltet" passerer etter en av rundene på en av de 12 omgangene. (Foto: Arrangøren)

Løpet arrangeres i år lørdag 10. oktober med første start klokken 09. Det betyr at 12. omgang - finalen - starter i mørket klokken 20. I et "ekte" backyardløp fortsette man til bare en løper står igjen, det kan ta både to døgn og mer for å kåre vinneren. Den sjansen har ikke arrangøren i FIL AKS-77 tatt.

Vinneren er den som er først i mål på finaleomgangen. I tillegg er det premiering til den deltakeren som gjennomfører alle 12 startene på kortest totaltid. 

Informasjon om løpet (pdf)
PÅMELDING (EQ-Timing)

AKS-77 facebookside
AKS-77 hjemmeside

Se oversikten og påmeldingsstatus for alle norske ultraløp 2020
 

IMG_0786 (1280x1139).jpg
Med start 09 på morgenen betyr det at 12. starten ikke er før 20 på kvelden, og da er det mørkt ut. Men faklene skapte fin steming i fjorårets løp. (Arrangørfoto)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957