Lørenskogløpet arrangeres for 43. gang lørdag 26. oktober - mens Lørenskog Halvmaraton arrangeres for 14. gang og Vinterkarusellen på Romerike sparkes i gang for 47. gang. I tillegg er løpet KM halvmaraton for både Akershus FIK og Oslo FIK. 

Alt dette er altså smeltet sammen i ett og samme arrangement etter at Lørenskogløpet i år ble lagt ned, men gjenoppstår i arrangementet som tidligere het Lørenskog Halvmaraton. Forvirret? Egentlig betyr det bare at Lørenskog Halvmaraton overtar navnet til det tradisjonsrike nedlagte Lørenskogløpet.

Se tidligere omtale: Lørenskogløpet legges ned - og gjenoppstår 

På lørdag kan du altså løpe:

  • Lørenskogløpet (halvmaraton)
  • KM halvmaraton Akershus FIK
  • KM halvmaraton Oslo FIK
  • Metro-joggen 5 km 
  • 1. løp i Vinterkarusellen (maraton eller 5 km)

Lørenskogløpet halvmaraton er eget løp - men inngår også i Vinterkarusellen (for de som er påmeldt der). I Metrojoggen er det klasser kun for kvinner/menn, mens det for deltagerne i Vinterkarusellen er ordinær klasseinndeling også på 5 km.

I Lørenskogløpet og KM gjelder klasseinndeling iht alder pr 31.12.2019, mens det i Vinterkarusellen er klasseinndeling iht alder pr 31.12.2020. 

Vær tidlig ute - det blir kø

Dersom du skal etteranmelde deg løpsdagen bør du være tidlig ute. Det er vanligvis stort trykk løpsdagen - og kø er ikke til å unngå. Foreløpig (23.10.) er det påmeldt 241 deltagere på Lørenskogløpet og Vinterkarusellen samlet.

Halvmaraton starter 14:30, 5 km 14:40.
Start, mål, parkering og garderober ved Lørenskoghallen (Sykehusveien 13, 1474 Nordbyhagen). 

INFO OG PÅMELDING LØRENSKOGLØPET (INKL.KM) OG METROJOGGEN
Info og påmelding Vinterkarusellen 2019-2020

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgLøypene er målt på nytt av Kondis nå som løpet i sin helhet går på sørsiden av Rv159, og uten brokryssingene over Strømsveien er den minst like rask som den var i Lørenskogløpets barndom da gutta løp 15 km og jentene 10 km.

Lørenskogløpet er at Kondis kvalitetsløp.
Les mer om kvalitatesløp HER

2018: Dobbeltseier til OSI i Lørenskog halvmaraton
2019: Frode Stenberg og Marte Myhre vant Lørenskog halvmaraton
 

IMG_7200.JPG
Løypa langs Nordliveien (bilde fra 2017) ble i fjor flyttet til turveien (grus) som slynger seg langs Losbyelva parallelt med Nordliveien. Dermed inngår man to kryssinger av den sterkt trafikkerte veien. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)


Oppdatert løypekaart. Starten for både 5 km og halvmaraton er ved gangveien 218 meter vest for krysset der man løper inn til mål på siste runde. Etter den 4. og siste runden løper halvmaratonløperne inn til mål i veien opp mot Lørenskoghallen. (De tre siste rundene er 5314 meter, mens første er 5096 meter. I tillegg er det 60 meter inn mot mål ).

5 kilometeren er 5156 meter, dette for å kunne ha samme start og mål som for halvmaraton.