Dagens halvmaraton i Nordmarka ble en kanondag for de som løp. Akkurat passe varmt - til og med litt skygge og tildels kaldt (i hvertfall for undertegnede).

Den andre utgaven av halvmaraton hadde en ganske stor økning i deltakelsen fra i fjor med 116 flere fullførende løpere. Løypa er ikke av den lette sorten med stort sett stigning til du er forbi Nordmarkskapellet. Ergo er det en løype for de med basis kondis av type god. Har du i tillegg gode egenskaper nedover, så er det bingo!

Med over 617 løpere i løypa, ble det folksomt, men ting fløt bra og feltet strekker seg godt ut ganske tidlig. Det blir løpere som perler på en snor. Halvmaraton i Nordmarka er nok kommet for å bli og kan nok forvente ytterligere økning neste år, for det er et morsomt og variert løp.

I dameklassen vant Annie Bersagel, Tjalve med godt over 4 minutter ned til Jessica Gunnarsson, SK Vidar. Jessica sin søster - Annica ble nr 3. Forøvrig samme plassering som i fjor, men ca. 2 min raskere i år.

Annie_Bergsagel_leda_foer_hun_broet_4S7A2756.jpg Annie Bersagel i teten. Her ved ca 6 km, da var hun allerede mellom 1 og 2 min foran neste dame. Og i mål er hun drøye 4 min foran. Så hun har holdt koken oppe! Og setter løyperekord i tillegg.Hun er god nedover og hadde nok en force der. Per i dag trener hun mindre enn før og er derfor veldig fornøyd med å vinne i dag.  FOTO: Runar Gilberg

1721 Asta Ellingsvåg Lyn ski K35-39 1.34.53

I herreklassen ble det litt trangere på toppen. Senay Fissehatsion, Tjalve vant med 3 sekunders margin til japanske Yoshida Keishin. Fissehatsion slo den gamle løyperekorden med tre sekunder også - knapt der også altså. Nr 3 ble arrangørklubbens egen løper, Anders Mølmen Høst . Ned en plass fra i fjor, men halvminuttet bedre tid i år.

Topp_to_halv_menn_4S7A2602.jpgEtter ca 6 km. Omtrent dødt løp mellom Fissehatsion og Keishin her. Og ganske sikkert har de nok holdt på sånn hele veien. FOTO: Runar Gilberg

1616 Tor Olav Nesheim Hægeland Rustad IL M20-34 1.23.19

Annica_Gunnarsson_nr_2_4S7A2904.jpg"Storesøster" Annica Hernes inn til 3. plass. Her i godt driv og fint steg. Tydeligvis passer halvmaraton i Nordmarka henne bra. Veldig bra løpt. Hun går kanskje for den tredje 3. plassen på 3 år i 2019?

Kvinnevinner_Jessica_Gunnarsson_4S7A2860.jpg"Lillesøster" Jessica Gunnarsson. Nr. 2 i dag med nok et bra løp. Jessica løper aldri dårlige løp, - hun kan du stole på liksom. FOTO: Runar Gilberg

Audun_Nesheim_Haegeland_vant_klasse_16-17_aar_4S7A2765.jpgAudun Nesheim Hægeland, Rustad IL. Han vinner klasse M16-17 på tiden 1.24.18. Og er helt sikkert i familie med nr 10 totalt, Tor Olav Nesheim Hægeland. FOTO: Runar Gilberg

Godt_teamarbeid_4S7A3391.jpgLøping er også felleskap. Her representert ved TRY. Line Berntsen ( 1144), Berit Herstad (1583) og Guri Sogn-Larsen ( 1137). De kom seg alle i mål på gode tider. Og det var et par andre i samme drakt også. FOTO: Runar Gilberg

Inn_i_skogen_4S7A3702.jpgStemningsbilde fra Nordmarka. Det ble etterhvert en lang rekke av løpere. Her er Ullevålseter passert - og de kanskje verste stigningene ligger rett rundt neste sving. FOTO : Runar Gilberg

Ikke_Katrine_Molden men Nicoline Baartvedt_4S7A2975.jpgNicoline Baartvedt, som løp undercover egentlig. Tiden ble 1.32.15. Det holdt til en 5.plass i totalen. FOTO : Runar Gilberg

Jubel_i_det_groenne.jpgThis is it! Disse gutta hadde det like moro, når de ble observert noen km før mål. Og løping behøver ikke være mer alvorlig enn dette. FOTO : Runar Gilberg

Melina Magulas, som kan det meste om trening - og om langrenn også, gjorde et bra løp på 1.34. I ryggen lå Siri Størmer . Siri ender til slutt 11 sekunder bak Melina i mål. Og viser at hun fortsatt er en meget solid løper. FOTO : Runar Gilberg

Molmen_Hoest_jakter_tredjeplassen_4S7A2678.jpgInge Hasund først, han ender opp med 1.22 og 9.plass. Rett bak han - Callum Smith, som er en britisk langrennsløper med tilhold i Norge / Oslo. Tiden hans blir pene 1.19 - som holder til 4.plass. Og sist, men ikke minst - Anders Mølmen Høst. Langløper på ski og fra en familie med veldig gode løpe tradisjoner. Han blir til slutt den beste av denne trioen - med 1.18 som tid og nr.3 totalt. FOTO : Runar Gilberg

Ley_Muller_4S7A3004.jpgLey Muller -fra Australia, men boende i Oslo. Løper også alltid lett, uanstrengt og solid. Hun blir nr-6 på tiden 1.32. FOTO : Runar Gilberg
Vegard_Fluge_Samuelsen_vant_50-54_aar_4S7A2827.jpgVegard Fluge Samuelsen, vinner av M50-54 - et lysår foran undertegnede. 1.25 ble tiden, spm er et karftig varsko til oss  andre i klassen - om at det må trenes mer / bedre. FOTO : Runar Gilberg