Løpere fra hele 24 land stiller til start i 3. utgave av Lofoten Ultra-Trail. «Vi har en god deltaker-økning fra i fjor og det er gøy å se at løpet har en bred internasjonal appell. Vi har også gjort noen løypeendringer i år som gjør løpet enda flottere og mer spektakulært. Nytt av året er også at vi merker ultra-distansene 100- og 50-miles, så løperne skal slippe å tenke så mye på navigering underveis.» sier løpsleder Kristian Nashoug.

 

KAI2941.jpg
Lofoten på sitt vakreste. Foto: Kai-Otto Melau

Lofoten Ultra-Trail er at av tre løp som arrangeres av The Arctic Triple i Lofoten. Arrangøren har i år allerede lagt bak seg Lofoten Skimo, som er et toppturløp som går fast i uke 11 hvert år. Nå er arrangøren klare for å dra i land tredje utgave av Lofoten Ultra-Trail og er godt fornøyde med oppslutningen fra alle verdens hjørner.

Antall påmeldte nærmer seg 300 løpere fra 24 land. 85 av disse skal løpe ultra-distansene 100- eller 50-miles. «Nasjonene som er best representert er Sveits, UK, USA, Frankrike og Nederland, men vi har også påmeldte blant annet fra Japan, Hong Kong, Singapore, Malysia og Brasil.» – forteller løpsleder Kristian Nashoug

Lofoten Ultra-Trail arrangeres 1. til 3. juni og har 100 miles, 100 miles stafett, 50 miles og 24 km og 12 km som distanser. 
 

KAI1549.jpgFra løypa. (Foto: Kai-Otto Melau)
 

Ekstremdistansen på 100 miles starter i Kjerkfjorden ved Reine, ytterst i Lofoten, før den går gjennom spektakulært Lofotlandskap til Svolvær. Løypa byr på stor variasjon og man opplever å løpe over kritthvite strender, på kystnære stier og luftige rygger. Hele tiden har man spektakulær utsikt over fjord og fjell. 50 miles distansen starter på Vikingmuseet på Borg, midt i Lofoten, og følger 100-milesløypa videre mot Svolvær. Selveste vikinghøvdingen på Lofotr Vikingmuseum starter løpet utenfor langhuset på Borg. 24 km-løypa er endret en del i år og vil gi en mye flottere løpsopplevelse med bedre stier, enda flottere utsikt og luftige rygger. Nytt fra i år er også en 12 km rundløype med start og mål på Svolvær Torg og en runde over Tjeldbergtind, som gir en fantastisk 360-graders panoramautsikt.

Matstasjonene underveis i løpet byr på god mat og mye god stemning, blant annet fra Vikinglauget på Borg og surfecampen på Unstad Arctic Surf. Det vil også være grendelagsarrangementer, musikkinnslag og barneløp underveis i løypa.

 «Vi mener at Lofoten er den ultimate arena for opplevelsesløp og det er en fantastisk mulighet til å vise fram det flotte øyriket vi bor i. Værmeldingen ser god ut, så dette ser ut til å bli en fantastisk løpefest» - smiler en fornøyd grunnlegger av The Arctic Triple, Frank Hagen.


Hallvard Schjølberg i fantastiske omgivelser. (Foto: Kai-Otto_Melau)Hallvard Schjølberg i fantastiske omgivelser. (Foto: Kai-Otto_Melau)
 

Kondis.no fra 2017-løpet: Hallvard Schjølberg imponerte i Lofoten Ultra Trail

Kondis.no fra 2016-løpet: Hallvard Schjølberg og Maria Nordfjäll vant Lofoten Ultra-Trail® 100 miles


Arrangementets hjemmeside
Lofoten Ultra Trail på facebook
Startliste pr 1. mai


Hallvard Schjølberg i mÃ¥l som suveren vinner - pÃ¥ hjemmebane (Foto: Maja Borgvatn Karlsen).Hallvard Schjølberg i mål som suveren vinner - på hjemmebane (Foto: Maja Borgvatn Karlsen).