Mandals Modigste arrangeres lørdag 6. oktober og blir med det landets sydligste terrenghinderløp.
– Vi ønsker å skape et folkeIig søleeventyr i vakre Furulunden og på Sjøsanden! Området er unikt med stor furuskog, en sandstrand på en kilometer og ikke minst en rekke grøfter, skyttergraver, bunkere og konstruksjoner fra krigens dager. I tillegg er det en egen vannhinderpark, og løypas høyeste punktved Loshola på ¨Hobdetoppen" gir utsikt til landets sydligste fyr; Ryvingen, forteller prosjektleder Odd Christian Hagen som også stod bak idéen og ledet forarbeidet på Totens Tøffeste. 

Prosjektet har også som målsetning å være så "naturlig" som mulig med hensyn på naturvern.
– Vi skal ta Furulunden i bruk på en skånsom, men spennende måte og sikre ny kunnskap og entusiasme om Sørlandets mest unike folkehelsepark. Parkens særpreg skal gjenspeiles i design, aktivitet og utfordringer, forteller Hagen. 

Det vil bli utfordringer for både store og små med hindre av alle typer og med alternativer for alle i lengde og vanskelighetsgrad. Mandals Modigste blir et "søleløp" på rundt 6 km i Furulunden og Sjøsanden der totalt 40 hindre og utfordringer i stor grad vil være naturlige (bekker, sandstrand, grøfter, trær, steiner, vann og topper), noen menneskeskapte (bruer, rør, molo etc) og noen konstruerte (klatrehindere, balansestokker, og ikke minst en laksestige). 

– Grunntanken er å lage et folkelig terrenghinderløp som går litt motsatt vei enn de mange gode OCR som har en mer teknisk profil. Vi vil ha det moro med fysisk aktivitet på en ny måte i dette fantastiske området, og det viktigste er å vinne over deg sjøl. Alle vil klare dette. Det blir noen alternative løsninger på noen hindre, og arrangementets mål er å få flest mulig med, forteller Hagen om prosjektet som støttes av Mandal Kommune, iMandal, Destinasjon Lindesnes og Lindesnesfondet, samt lokale bedrifter

Arrangementets hjemmeside
Facebook

Bilder fra løypa
IMG_6158.jpg

IMG_6161.jpg

IMG_3449.jpg

IMG_3469.jpg
IMG_3470.jpg
IMG_3489.jpg

IMG_6162.jpg

IMG_6173.jpg