Det løpet som avslutter sesongens Vinterkarusell pleier gjerne å være en premie i seg selv: løyper uten snø og is, dagslys gjennom hele løpet og mer behagelig temperatur. Slik var det også på denne sesongens siste løp, og det var til og med oppholdsvær.

I tillegg var det også ekte premiering for dem som hadde fått med seg mer enn 5 løp. Og selv dem som ikke hadde fått med seg så mange løp, så var det en medalje som trøstepremie til deltagerne på dette siste løpet, riktignok en mindre utgave av den ekte medaljen.

Førstemann i mål på Fana Stadion var denne gangen ungdommen Marius Garmann Sørli, som deltok i Vinterkarusellen for første gang. Ikke så langt etter ham dukket Maike Verhofstad opp og vant kvinneklassen. Marius er forøvrig ikke helt ukjent med å vinne løp, han har tidligere denne sesongen vunnet løp både i Åsanekarusellen og Kystbykarusellen. Men dette var altså første gang i Vinterkarusellen:

-  Jeg synes vinterkarusellen var noe for seg selv. Jeg har aldri løpt der før, men fantastisk å komme inn på en stadion hvor det er musikk, masse folk som varmer opp ute på løpebanen for å gjøre seg klar til løpet og ikke minst alle som stilte opp på dugnadsiden for å gjøre det best mulig for oss som skulle løpe. Ellers var løypen generelt mye tyngre enn de andre løpene jeg har vært med på, på grunn av mye opp og ned. Så alt i alt fikk jeg en god opplevelse fra løpet, så det er absolutt et arrangement jeg vil anbefale.

10-km ble vunnet av henholdsvis Alexanderg Broberg Skeltved og Cecilie Hagen.

Komplette resultater fra Vinterkarusellens 8. løp.

Maike Verhofstad fra Gneist ble den klare vinneren av kvinnenes 5-km. Linda Gröning og Tine Alfstad Olsen fulgte litt over minuttet bak.

15 522 Kjersti Rognsøy Sylta LODDEFJORD K40-44 00:25:02

De tre beste i 5 km menn: fra venstre Hugo Olsen, Marius Garmann Sørli og Terje Simmenes.

15 3921 Thomas Rikstad Trio Yte For Å Nyte M20-34 00:19:47

Cecilie Hagen vant 10 km for kvinner. Andreplassen gikk til Mette Benserud (til høyre) og trdjeplassen til Linda Fimreite Jensen (til venstre).

15 1153 Julia Ann Authén Team Sporty Spice K20-34 00:48:55

Premiepallen menn 10 km: Henrik Angermund, Alexanderg Broberg Skeltved, Jacob Hystad.

15 1008 Ove Dalseid BERGEN M40-44 00:38:49

Første starten på 5 k: Marius Garmann Sørli legger seg fremst.

Neste startpulje er på vei ut.

Mannen i rødt her er Eduardo «Doddo» Andersen, artist og Brann-blogger. Han har vært med på mange karuselløp opp gjennom årene.

I målområdet kan Wenche Iversen i Bedriftsidretten berolige dem som er bekymret over at Vinterkarusellen nå er slutt for sesongen: det kommer nå andre løp man kan delta i. Springkarusellen er her et godt alternativ. Her dekker som vanlig Kondis de fleste løpene. Klikk på bilde for mer info.

Familien Cromie er ivrige deltakere i Vinterkarusellen, her er Frida og Michael.

Denne gjengen fra Evry poserer mer enn gjerne etter løpet.

Her er enda et eksempel på at far og datter løper sammen i Vinterkarusellen: Marte og Bård Aulin. Den yngste er den raskeste kan både pappa og resultatlisten avsløre.

Disse to herrene kan være et eksempel på at Vinterkarusellen er vanedannende: Oddvin Torvanger står oppført med 199 starter i Vinterkarusellen og ligger som nr. 11 på Adelskalenderen. Oddvar Tveita står oppført med 216 starter og ligger inne på en 3. plass. Og statistikken er ikke oppdatert med denne sesongens løp.

Etter at man har kommet i mål er det bare å juble.

Her er en del av den gjengen som gjør Vinterkarusellen til en god opplevelse for deltakerne, de sørger for flaskevann til alle.

Det er godt tegn at hovedsponsoren deltar i løpet selv: Hilde Ulsted og Frode Vatnelid er markedssjef og leder i Necon.

_DSC6683.jpgHer er medaljene hentet. Kun 4 løp og da kommer medaljen i "miniatyr" denne gang

Og dette er beviset på at minst 5 løp er gjennomført denne sesongen.

Monica Graham Langedal får sin velfortjente medalje

Andreas Iden fra Gneist deler ut medaljene. I forrige løp i Vinterkarusellen løp han selv inn til en andreplass.