Mo Farah brukte omtrent samme taktikk som vi ble så vant med å se i den tida han var verdens beste baneløper på 5000 og 10000 m. Også nå lå han avventende i feltet, men da han først tok ledelsen, gav han den aldri ifra seg. Bare etiopiske Mosinet Geremew prøvde, men 400 m fra mål økte Farah farten ytterligere og vant med 13 sekunder. 

Dermed levde Sondre Nordstad Moens europarekord på 2.05.48 i mindre enn et år. Akkurat det tok 28-åringen fra Trondheim med godt humør:

– Jeg har fortsatt den raskeste tiden av en trønder og av løpere født i Europa (Farah er født i Somalia, jou. anm.). Det kan selv ikke Mo Farah ta fra meg, uttalte Sondre Nordstad Moen til Aftenposten.

En som ikke klarte Sondres tid var heimefavoritten, Galen Rupp, som måtte slippe teten etter 35 km. Han kom i mål som nummer fem med 2.06.21.

Japansk milliongevinst
Mannen som kanskje overraska mest - og tjente seg rikest under Chicago Marathon - var imidlertid Suguru Osako på tredjeplass. Japaneren som bor og trener med Nike Oregon Project i Portland i USA, satte ny japansk rekord, og belønningen for det var 100 million yen, noe som tilsvarer ca. 7,26 millioner norske kroner. Det var samtidig ny asiatisk rekord, men fremdeles ligger også Osaku bak Nordstad Moen på alle-tiders-lista.

Forholdene i Chicago var ikke optimale med en frisk vind og kraftige regnbyger. Tetfeltet var lenge stort og samla, men da farten ble gradvis skrudd opp mot slutten, så falt stadig flere ifra. Vinner Mo Farah hadde en klar negativ split med 1.03.06 på første halvdel og 1.02.05 på den andre. 

I kvinneklassen ble det kenyansk triumf ved Brigid Kosgei som imponerte stort med 2.18.35. Roza Dereje fra Etiopia kom på andreplass med 2.21.18.

Bare fire kvinner løp under 2.30, og for de amerikanske damene - og særlig Gwen Jorgensen - var løpet en skuffelse. Den tidligere olympiske mesteren i triatlon som har satt seg som mål å ta OL-gull på maraton, ble nummer elleve med 2.36.23. Sjøl om hun hadde en dårlig dag, så er det så godt som umulig å skjønne hvordan hun kan klare å komme i nærheten av sin egen uttalte målsetning. 

Norsk klasseseier
Desto mer imponerte Nina Wavik Ytterstad som utklassa konkurrentene i klasse 55-59 år og ble beste norske kvinne med 2.55.36. Det var bare 49 sekunder bak Inger Saanums norske klasserekord satt i Hamburg i vår. Nina fikk til et veldig veldisponert og jevnt løp med 1.27.53 på første halvmaraton og 1.27.43 på den andre. Alle de åtte 5 kilometerne gikk mellom 20.30 og 21.16. Bakover til dame to i klassen var det nesten 17 minutter. 

Best av de norske mennene var Stian Teigen som løp på 2.44.03. I alt løp 13 norske menn under 3 timer. 

86 fra Norge fullførte årets Chicago Marathon, mens det alt i alt var 44 600 som tok seg til mål. 20 654 av dem var kvinner. 

Chic_kvinnevinner.jpg
Brigid Kosgei stormer over mål som klar vinner av Chicago Marathon. (Foto: arrangøren) 

Menn

Chic_menn_totalt.jpg
Norske menn
Chic_norske_menn_1.jpg
Chic_norske_menn_2.jpg
Chic_norske_menn_3.jpg

Kvinner

Chic_kvinner_totalt.jpg
Norske kvinner
Chic_norske_kvinner_1.jpg
Chic_norske_kvinner_2.jpg

Alle resultat 

Chic_Galen_Mo.jpg
Galen Rupp gratulerer sin tidligere treningskompis, Mo Farah, med seieren. (Foto: arrangøren)