Konkurranseklassen starter kl. 11.00, men turgåere kan begynne å gå allerede fra kl. 9.30. For konkurranseløperne er det obligatorisk med sekk som veier minst 2,5 kg. Etter oppgraderinga har Saksa-råsa blitt mye brukt, og dette er en overkommelig tur for de fleste. Underveis og på toppen får en oppleve utsikt i verdensklasse. Hurtigruta blir liggende i Hjørundfjorden utenfor Urke i tre timer denne dagen, og det blir anledning for de reisende å besøke stedet.

Arrangøren, som er Saksa Turistforening, vil sørge for transport fra fergekaia på Leknes til Urke. Det blir dusjmuligheter på Grendahuset. Om kvelden etter løpet blir det lagt opp til underholdning på Kaihuset, og arrangøren kan tilby enkel overnatting.

Det blir medaljer til alle, utrekkspremier og premiering av de tre beste i hver konkurranseklasse. Men den gjeveste premien blir selve turen til Saksa der en får et fantastiks utsyn til et av verdens fineste fjord- og fjellområder. Det er også meldt om gode værutsikter.

Hermann Urke i Saksa Turistforening sier til oss at Saksaløpet i Urke Challange bare er begynnelsen til et større arrangement. Allerede neste år planlegger de å utvide konkurransen med en triatlon, inneholdende sykling, padling og motbakkeløping.

Her kan du melde deg på Saksaløpet

Saksaløpet på Saksa Turistforening sin facebook-side


Forehand_lang_rekke
Turgåere på vei opp og ned fra Saksa med Slogen og Øie i bakgrunnen. Foto: Arrangør

Forehand_Egil_Aambakk_toppen
Primus motor i Urke Challenge, Egil Åmbakk, under førstetoppen på Saksa der mållinjen vil være. Foto: Arrangør