Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hva er det DU motiveres av? (Foto: alba1970 / Pixabay)
Hva er det DU motiveres av? (Foto: alba1970 / Pixabay)

Hva er det DU motiveres av? (Foto: alba1970 / Pixabay)

Motivasjon - grunnlaget for alt

Motivasjon er en viktig ingrediensene dersom man skal lykkes og nå de målene man har satt seg. Men hva er egentlig motivasjon? Og hvor kommer denne motivasjonen fra?
I denne artikkelen kan du lese hvilke tanker et utvalg fagfolk gjør seg om temaet motivasjon.
Publisert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Du må logge inn for å lese denne artikkelen.

Er du ikke medlem?
Få digital tilgang for kun 10 kroner.

Bli medlem her! Allerede medlem? Logg inn her


Når du melder deg inn i Kondis, kan du velge mellom å tegne løpende månedlig medlemskap, medlemskap ut 2024 eller ut 2025. Velger du det siste inkluderer dette også et gavekort fra Löplabbet på 1500 kroner.

Logg inn som Kondismedlem:

Velg hvordan du vil logge inn. Har du fått ditt medlemsnummer kan du logge inn med medlemsnummeret og ditt postnummer: Har du ikke mottatt medlemsnummer enda? Logg inn med din ConnectID-bruker.

Motivasjon
Slik defineres motivasjon i Store Norske Leksikon:
"Motivasjon er en samlebetegnelse for de faktorene som igangsetter og styrer atferd hos dyr og mennesker. Motivert atferd har en retningskomponent (hva vi er motivert til å oppnå) og en energikomponent (hvor sterkt vi motiveres til å oppnå dette). Motivasjon er grunnleggende viktig i det meste av det dyr og mennesker gjør, både på det personlige plan, i arbeid og skolesammenheng, og i situasjoner der vi må yte maksimalt (som eksempelvis i idrett)."