13. og 14.mai får Drøbak nok et kondisjonsarrangement, for løpere har Blomstermila i mange, mange år vært en klassiker med løping for hele familien i idylliske Drøbak.

Nå får de som gjerne vil kombinere løping med andre kondisjonsidretter en ypperlig mulighet til å prøve seg i idylliske omgivelser. 

Drøbak ligger sentralt til på Østlandet og burde kunne friste mange til å ta turen. For de som kommer til hovedstaden for å løpe Holmenkollstafetten på lørdag, hvorfor ikke t amed hele familien og la ungene delta på Junior Multisport Challenge på søndag?  

 


PRESSEMELDING:
 

Hele Østlandet skal utfordres når Team Drøbak arrangerer multisporthelg for barn og voksne 13. og 14. mai i år.


 

Multisport er kanskje ukjent for mange og forbindes ofte med noe som bare enkelte sportsentusiaster holder på med. Dette ønsker Team Drøbak å gjøre noe med.
 

Ved å arrangere en multisporthelg ønsker idrettslaget å aktivisere både store og små, gamle som unge til å være med på ulike morsomme aktiviteter i området rundt Drøbak.


Foer_Start_640.jpg
Høy idyllfaktor i Frognmarka.  Foto: Arrangøren

 

 

Multisport - noe for alle

Multisport handler om å kombinere både sykling og løping, samtidig som man skal finne ulike poster rundt omkring i naturen. Totalt skal tomannslagene finne så mange av de totalt 40 postene i løpet av  4 timer. Det handler om å samle så mange poeng som mulig. Jo flere poster en velger å ta, jo flere poeng får man.

- Selv om dette er en konkurranse, er det viktig å presisere at deltagerne konkurrerer hovedsaklig mot seg selv. Men vi ønsker at lagene utfordrer andre lag til intern konkurranse, sier Ørjan Rolness, styremedlem i Team Drøbak Multisport.

Tempoet og innsatsen styres av laget selv. I tilsvarende konkurranser er flere deltagere godt opp i pensjonistalder. Man bestemmer derfor selv hvor man ønsker å legge listen.

foer_start_ungdommen_640.jpgSpent ungdom får de siste instruksjoner.   Foto: Arrangøren


Morsomme aktiviteter i flott natur

- Vi ønsker å vise frem Drøbak på en litt annen måte for de som deltar, sier Ørjan Rolness. Han forteller engasjert om variasjonen i postene og hva deltagerene kan oppleve av Oslofjordnatur i løpet av 4 timer.

- Postene vil ha noen utfordringer som kan kreve balansering eller samarbeid for å nå postene. På den måten kan de som ønsker det velge poster med ekstra utfordringer, som igjen gir mer poeng. Med andre ord ligger det an til 4 timer med moro i Frognmarka for store og små, poengtere Rolness og ønsker alle velkommen.

startlinja_ungdommen_640.jpgLike før.   Foto: Arrangøren

Junior Challenge er tilbudet til barn og ungdom

For 5. året på rad arrangeres Drøbak Junior Multisport Challenge. Arrangementet går av stabelen søndag, og er et populært innslag hos de unge i området, og den yngste klassen ble fulltegnet på 35 minutter

- Her kan barn og ungdom i alderen 11-16 år utfordre seg i 3-mannslag gjennom en løpe som går i Seiersten-marka. Her garanterer vi full fart og høy innsats, sier Ørjan.

I overkant av 200 barn og ungdom er i aktivitet gjennom dagen. Aktivitetene inkluderer sykling og løping, samt mange morsomme oppgaver som gir ekstra utfordringer for de unge.

- Selvsagt inkluderes også det våte element, poengterer Rolness. Høydepunktet for både lagene og tilskuerne er gjørmeløypa som overgår hva en kan oppleve på andre lignende arrangementer (for barn og unge, avslutter Ørjan Rolness.
http://www.teamdrobak.no/v
Les mer om Team Drøbak Multisport, Drøbak Challenge og Drøbak Junior Challenge på deres hjemmeside

haling_langs_vannet_640_IMG_0539.jpgFra Drøbak Challenge i 2016.  Foto: Arrangøren

Sykling_byen_640.jpgDrøbak stedet du kommer i feriestemning av.  Foto: Arrangøren