1. Jonathan Albon (Team Santander)               39:46

2. Linus Hultegård (Team adrenalin)              41:49

3. Krister Sellman (Team Skins)                  42:24

4. Ludvig Werkmäster (Team Icebug)               45:22

5. Cimmie Wignell                                46:26

6. Andreas Lindén                                46:31

7. Axel Mendes                                   47:56

8. Robin Amundsen (mistet tidtaking) i mål før:  47:32

9. Kim Bråthen (Craft Performance Center)        46:27

Dere vil se av de siste plasseringene, at tiden "ikke stemmer" med plassering. Det er fordi et par deltakerne startet i Qualifier, og hadde derfor ikke ekstratiden eliten fikk i forbindelse med jaktstarten.

Fellesstart

Hinderløpsporten er kjent for å sende ut eliten i en fellesstart. Dette gjør starten spesielt avgjørende for å plassere seg godt. Da det gjelder å unngå noen form for køvirksomhet, og kampen om å komme seg over første hinder. Men under finalen som ble avholdt i Gøteborg nå på lørdag ble eliten utfordret med å bli sendt ut i en jaktstart på grunnlag av deltakernes oppsamlede poeng gjennom hele serien. Ingen fare for køer, og desto mer rettferdig. Og kanskje mer spennende for deltakerne selv også, å jakte og bli jaktet på!

Tidene og vinnerne

Uansett hvor gode svenskene er, heier vi på nordmennene. Så selv om seieren var tilnærmet forbeholdt Karin, håpet vi så inderlig på at én av våre tre beste kvinnelige hinderløpere ville klare å ta igjen Karin. Og det ble gjort! Henriette tok affære og ansvar! Kort tid etter start klarte Henriette å løpe inn sine 35 sekunder hun startet bak Karin. Fra da av var det mange som holdt pusten, - lenge.

Henriette er best på å løpe, Karin er best på hindrene. Så skal det også sies at de begge er rå på begge deler! De knivet lenge side om side, frem og tilbake! Men når de nærmet seg siste de siste 2 km, kjente Henriette at den harde starten tok på. Avstanden ble større, - men Henriette lot seg ikke knekke, og kom i mål 32 sekunder etter Karin! Henriette brukte altså 3 sekunder kortere tid enn vinneren, i selveste finalen. Det vil jeg kalle en seier! Sammen klarte Karin og Henriette å prestere ekstremt godt, noe man ser på tiden mellom 2. og 3. plass, på hele 02:49 minutter.

Videre ble det like spennende med våre to gjenværende norske jenter, Hilde og Julie. Hilde lå an til en fin 3. plass på vei til det siste hinderet, - Rampen! Hun feilet på første forsøk, og visste at hun måtte klare det på neste forsøk for å ikke miste plassen. Uheldigvis var rampen bygget noen få cm høyere denne dagen, - nok til at Hilde ikke nådde ikke høyt nok opp. Sliten etter 8 tunge km, bestemte hun seg for å heller ta strafferunden, - en lang trasè med sandsekk.

Dermed kom svenske Sara Trolte. Ville hun klare rampen? Ja. Og dermed gikk den siste den siste palleplassen til Sara. Like bak kom vår norske Julie! Dermed ble det kniving om 4. plassen mellom Julie og Hilde. Ville Julie klare rampen på første forsøk, og hvor lang tid ville strafferunden til Hilde ta? Boom! Julie kom seg opp på rampen, etter å ha klatret seg opp to plasseringer, fra 6. til 4. plass! Hilde kom 41 sekunder etter og dermed på en 5. plass.

Gratulerer! Norge har tre sterke kvinnelige hinderløpere som tok tre av de beste fem plasseringene under Toughest Touren 2016! Og ikke minst, gratulerer til Sveriges råeste dame, Karin Karlsson!

Ett større kick skal man lete lenge etter! (Foto: jacquesholst.com)

Det tøffeste hinderet de fleste mennene feilet på! Karin nektet å la seg knuse her og overvant dagens hardeste hinder. (Foto: jacquesholst.com)

Henriette i god driv i kampen om den høyeste plassen på pallen. (Foto: jacquesholst.com)

Julie tok 4. plass! Aldri undervurder nette jenter! (Foto: jacquesholst.com)

Hilde glapp (bokstavelig talt) 3. plassen, men fikk likevel en fin 5. plass. (Foto: jacquesholst.com)

Når det gjelder gutta-boys klarte vi overraskende å få to menn på topp 10-listen! Det var ikke ventet. Robin Amundsen, som startet som nr. 10, hadde naturligvis ett ønske om å kunne klare å klatre litt, og det gjorde han. Han kom på 8. plass, og etter en lengre periode med skader er dette utrolig bra! Han er forøvrig ikke oppført på den offisielle resultatlisten, da han mistet chipen underveis i løpet.

At vi skulle få enda en norsk deltaker på denne gjeve listen, var det ingen som ventet. Men så kom Kim! Kim Bråthen! Han er god og løp i Qualifier-puljen. Tiden hans ble derfor regnet annerledes, da han ikke var med i jaktstarten der man fikk "tilleggstid". Dette betyr at resultatlisten som ligger på Toughest sine sider ikke er korrekte. Kim står derfor oppført på 6. plass, men etter nøye utregninger kom han på 9. plass! Noe som også er råbra! Han har virkelig klatret seg oppover denne sesongen. Gratulerer Robin og Kim!

Seieren gikk for andre år på rad, til eminente Jonathan Albon. Fortsatt verdens beste hinderløper! Vi gleder oss over å ha han boende i Bergen! Fjellene våre gjør ham tydeligvis godt.

En som har bestemt seg. Jonathan går for gull! Alltid!  (Foto: jacquesholst.com)

Kim overrasket alle med sin 6. plass! Her fra Barskingen i år, hvor han vant 8 km (Foto: Boris Danielsen)

Robin kom på 8. plass! Han vant Wox Telemark, 10 km, i år! (Foto: Robin Amundsen)

Etter Eliten og Qualifier, kom resten av røkla, over 4000 deltakere. Fotograf Jacque fikk knipset mange fine øybelikk fra gjørmegravene (Foto: jacquesholst.com)

Flere herlige bilder fra Jacque Holst, kan du se her.

Andre kule bilder fra løpet, kan dere også se her.