Det europeiske friidrettsforbundet arrangerer hver måned en facebook-avstemming der månedens beste utøver skal kåres. For november er Sondre Nordstad Moen valgt ut som en av kandidatene, og begrunnelsen er seieren hans i Warandeloop i Tilburg i Nederland 27. november. Der spurta han fra mange andre sterke europeiske løpere og viste at han kan være en mann å regne med under EM terrengløp som går førstkommende søndag. 

Men de fire andre som er nominert i november-kåringa, er også gode løpere. Britiske Andrew Butchart vant det britiske uttaksløpet til EM hvor han vil være en av favorittene. I OL i sommer imponerte han stort med å bli nummer seks på 5000 m med 13.08,61. 

Franske Florian Carvalho har Sondre møtt i mange konkurranser. Nå er han nominert etter å ha vunnet Cross Sud-Quest i Frankrike på overbevisende måte. Abdi Nageeye er en annen kar Sondre har konkurrert ofte med på sine mange løp i Nederland. Nageeye er nominert fordi han presterte europas beste tid på 15 km i år, med 43.45 i Seven Hills Run i Nijmegen i Nederland. 

Den siste nominerte er Tadesse Abraham fra Sveits som nylig vant Basel Stadtlauf. Abraham er i likhet med Nageeye ikke blant de som er påmeldt til EM terrengløp. 

I kvinneklassen er svenske Sarah Lahti en av de fem nominerte i novemberkåringa. Lahti er dessverre blitt skada og kan derfor ikke delta i EM terrengløp. De andre som er med i kåringa, er Fabienne Schlumpf, Fionnuala McCormack, Susa Krumins og Caterina Granz. 

Avstemmingen gjøres på facebook ved at en liker bildet til den en vil stemme på. Avstemminga varer fram til klokka 12.00 torsdag 8. desember. 

Herreavstemminga

Kvinneavstemminga

Sondre_felt_SAM_2922.jpgSondre Nordstad Moen holdt konkurrentene bak seg i Warandeloop. (Foto: Fride Vullum)