Nordvest Maraton har ikke så veldig mange deltakere, i hvert fall ikke på heilmaraton. Men i år satser arrangøren, Hareid IL på nytt og har fått påmelding fra maratonprofiler som Louise Skak (satte ny løyperekord i fjor), Olger Pedersen fra Ulstein og Therese Falk fra Hareid. Helge Hafsås har rekorden for herreløpere på tiden 2.33.03 på maraton fra 2006. På halvmaraton har deltakingen de siste årene vært bra.

Arrangementet er kjent for sin gode premiering, og det blir det også i år. Arrangøren lover 1/3-dels premiering i alle klasser, medaljer til alle og mange flotte gavepremier på uttrekk.

Løypa er variert og går på ulike typer underlag. Halveis ut i runden må løperne opp Ulset-bakken, men ellers er løypa ganske flat. Løypa består stort sett av de samme løypene som i Grimstadvatnet Rundt og Snipsøyrvatnet Rundt, en runde for halvmaratonløperne og to runder på maraton. Naturen rundt de to vatna er praktfull.

Forhåndspåmelding kan sendes til vidar.vollsaeter@tussa.com, men arrangøren tar i mot påmelding heilt inntil 1 time før start uten gebyr. Hareid ligger bare en kort båttur fra Ålesund eller med ferge fra Sulesund. For mer info og detaljer rundt påmeldingen, se løpets nettside

Se også arrangementet med kart på terminlisten

Her kan du se arrangementets facebook-side