Alf B. Dahl som i fjor satte norsk maratonrekord i klasse 65-69 år med 3.00.35, viste på nytt god form da han løp halvmaraton på 1.26.42 i Zürich. Det holdt til klar klasseseier, og resultatet er også det beste norske på distansen i denne klassen så langt i år. Dahl hadde en fin opplevelse og kunne rapportere følgende til Kondis:

– Rammen rundt løpet var flott med strålende vær, sol og blå himmel, ingen vind og en fin trase. Jeg måtte ta meg selv i nakken etter 10 km; de siste 11 var en stri jobb. Jeg løp nok litt for hardt på de første 5 km, forteller Alf B. Dahl som på forhånd hadde et lite håp om å se 1.24-tallet.

I tillegg til Dahl deltok hele 16 løpere fra Tromsø, og to andre kom også på pallen i sin klasse. Rolf Hansen ble nummer to i klasse 60-64 år med 1.31.25, mens Paul Martin Hansen tok tredjeplassen i klasse 50-54 år med 1.19.30.

På maraton ble det tredjeplass i klasse 50-54 år med 3.19.26 for Rita Steinsvik fra Jessheim. Sigrun Gjølberg som løper for Rygge IL, ble her nummer sju totalt på 2.47.40. Bare tre norske kvinner har så langt i år løpt fortere. Øyvind Bucher Sandbakk ble beste norske maratonmann med 2.38.47 på en 41. plass.

Ulrik Lolland, som i likhet med Sigrun Gjølberg løper for Rygge IL, klarte en niendeplass på 10 km med 32.46.

I alt fullførte 45 norske løpere en av distansene i Zürich Marathon. 30 norske løp halvmaraton, 10 løp helmaraton og 5 fullførte 10 kilometeren.

Alf B. Dahl (6776) fra Tromsø løp i fjor Berlin halvmaraton på 1.21.39, en tid som ga 2. plass i klasse M60-64 år. Løpet var samtidig det beste blant menn på veteransiden i fjor ut fra veterantabellene (Arkivfoto/Kjell Vigestad).
Alf B. Dahl har i en årrekke vært en av Norges beste veteranløpere, og viste på nytt meget god form. (Arkivfoto: Kjell Vigestad)

9 LOLLAND Ulrik Rygge il 1992 Moss 00:32:46

Helen Bekele fra Etiopia vant maratonløpet på 2.24.14, noe som var ny løyperekord. (Foto: arrangøren)

Fyldige felt ble sluppet ut gjennom startportalen i Zürich. (Foto: arrangøren)