Südtirol Ultra Skyrace 2019 ble lørdag rammet av en tragisk ulykke da en 44 år gammel norsk kvinne ble drept etter å ha blitt truffet av et lyn nær Lago di San Pancrazio.

Ulykken skjedde rundt klokken 19.15 på 2120 meters høyde. Cirka 30 minutter før ulykken var løpet (121 km) stoppet på grunn av værforholdene og utøverne holdt igjen på sjekkpunkter underveis. Noen deltagere, blant annet den norske kvinnen, var imidlertid på vei mellom disse sjekkpunktene da ulykken skjedde. Noen deltagere som hadde observert ulykken, ringte nødtelefonen. Etter førstehjelp på stedet ble kvinnen fløyet med redningshelikopter til Bolzano sykehus, der hun tragisk nok døde.

- Vi er sjokkerte og dypt rystet av denne tragiske ulykken,sier Josef Günther Mair, leder for Südtirol Ultra Skyrace. -Vi uttrykker vår dypeste medfølelse med idrettsutøverens familie.

Premieseremonien søndag, som omfattet alle de fire distansene i Südtirol Ultra Skyrace, er avlyst på grunn av dødsfallet.

Kondis.no er kjent med hvem kvinnen er, som er bosatt i Trømsø, og kommer tilbake til det når navnet er frigitt. 

Troms Politidistrikt ble varslet om hendelsen ved midnatt natt til søndag.
– Vårt oppdrag har vært å varsle hennes nærmeste pårørende, sier operasjonsleder Rune Nilsen til iTromsø.

– Det er tragisk. Utrolig tilfeldig at det skjer oppe i fjellet. Det er sånn som skjer i arrangementer at det av og til skjer dødsulykker. Det er en risiko som er med, så er det ganske tilfeldig at været er årsaken, sier daglig leder i Midnight Sun Marathon, Nils I. Hætta til iTromsø.