Skyggestrand halvmaraton?

IL Fri satser på at et nytt halvmaratonløp 31. oktober skal bli en årlig tradisjon, og gjennom lokalavisen Bygdanytt i Arna har de bedt leserne være med og bestemme navnet på det nye løpet. Arbeidstittelen er Skyggestrand halvmaraton.

- Vi har stor tro på at smitteverntiltakene etter 1. september åpner for et antall deltakere betydelig høyere enn det vi ser for oss i år, sier Jarle Iversen i IL Fri som forteller at årets mål er 500 deltagere.

Hva som blir løpets navn avgjøres i løpet av sommeren, og blant aktuelle navn er Skyggestrand halvmaraton, Sørfjorden halvmaraton og Garnes Halvmaraton. På Bygdanytts facebookside er det flere mer kreative forslag også; f.eks. "Frå Garnes og innøve", "Flott på hi sio" og "Arnaton".

Det er ikke en hvilken som helst trasé, der er en svært rask og lettløpt løype fra Garnes langs Sørfjorden til tunnellen ved Risnes og tilbake igjen. Løypa er nesten helt identisk med løypa som ble brukt til NM halvmaraton i 1989 og 1992. Den gangen var stort alle de beste løperne med i NM og tiden 1:09:58 holdt bare til 50. plass i 1989.

Masse historikk fra de to NM-løpene kan du se her: Vurderer nytt halvmaratonløp i NM-traséen frå 89 og 92

foto%20NM%20halvmaraton%201989.jpg
Vinneren HD er altså Helge Dolsvåg. 

Kontrollmålt løype

- Kontrollmålingen viser at dagens måleinstrument er mer nøyaktige enn de som ble brukt på 90-tallet. Jeg vil anslå løypen fra 1989 og 1992 til å være noen hundre meter for kort, sier Jarle Iversen som fikk hjelp av Kondis løypemåler i Bergensområdet, Ivar Andreas Sandø, med kontrollmålingen 29. mai.

Les mer om kontrollmålte løyper her

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957