Vignett-kondiskommentaren.jpg

«Vi smilte da vi passerte hverandre og hilste enten vi kjente hverandre eller ikke»

 

Etter en stressende førjulstid kan den siste gulvfilla henges opp, juletreet er pyntet og vi kan senke skuldrene og minnes frelseren, en herskare engler, nyte god mat og drikke, og la julefreden senke seg mens sølvguttene synger julen inn. Nå skal det nytes, og det er vel fortjent.

Jeg rakk et par skiturer i romjula før mildværet slo inn for fullt. Her møtte jeg svært mange andre som også var ute og nøt de første skiturene på ordentlig snø i fint oppkjørte løyper. Sola skinte og temperaturen var rundt fem minus. Vi smilte da vi passerte hverandre og hilste enten vi kjente hverandre eller ikke.

Noen smilte mer enn andre. Et par som passerte oss smilte over hele ansiktet, og damen som gikk bakerst veivet med stavene og hele overkroppen mens hun kjørte nedover bakken samtidig som hun ropte «God juuuuuuul!» i det de passerte.

– Hvem var det, spurte min samboer som gikk bak meg.

Jeg visste ikke. Jeg kjente dem ikke, og konstaterte at det nok bare var noen som var ekstra glade fordi det var jul.

I Kondis avsluttet vi romjula med å arrangere Kondis’ Nyttårsløp. For oss ansatte var det litt høye skuldre og småstress før start. Vi ville så gjerne at alt skulle være perfekt. Det meste kunne vi rå over selv, men vær og føreforhold måtte vi overlate til andre. Gleden og lettelsen var derfor stor da mildværet hadde ordnet med gode løpeforhold uten behov for piggsko for våre deltakere.

Lokalene vi brukte på Ullevaal Stadion, hvor Kondis har kontorer, viste seg også å fungere bra for arrangementet, og samarbeidet med Löplabbet Ullevaal rundt startnummerutdeling i romjula gjorde at det ikke ble særlig kø under startnummerutdelingen på løpsdagen. Mange hadde allerede vært innom hos Löplabbet for å hente startnummeret sitt der samtidig som de gjorde noen gode kjøp.

Det var utrolig hyggelig å kunne avslutte romjula og innlede det nye året med Kondis’ Nyttårsløp. Både ansatte, frivillige og deltakere syntes tydeligvis at det var hyggelig å komme ut og treffe mange gode løpevenner etter en lang og stille uke med familie og god mat.

Jeg vil benytte anledningen til å takke dere alle som var med og gjorde arrangementet så bra som det ble. Tusen takk til alle frivillige som avbrøt julefeiringen for å hjelpe til, takk til alle ansatte som stilte opp, og sist, men ikke minst; takk til alle deltakerne som stilte til start. Uten dere hadde det ikke blitt noe løp!

Til slutt vil jeg ønske dere alle et riktig godt nyttår!

Mitt største ønske for det nye året er at alle kondisjonsinteresserte som ikke er medlem hos oss, melder seg inn i Kondis i 2019, og på den måten blir med og støtter vårt arbeid i å spre treningsglede! Velkommen inn i Kondisfellesskapet alle sammen!

 

LES OGSÅ: 62 bilder fra Kondis' Nyttårsløp (for medlemmer)

LES OGSÅ: Eldbjørg Moxnes og Ole P. Fjeld vant Kondis' Nyttårsløp

 

Marianne Røhme (53) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.