The Museum of World Athletics, forkortet MOWA, åpnet tidligere i år og er en feiring av friidretten og samling av historiske personer og idrettsøyeblikk. MOWA er tilgjengelig via World Athletics nettsted. Det er gratis å besøke museet, men man må registrere seg som bruker ved inngangen. 

Museet er interaktivt, man kan bevege seg rundt i de ulike avdelingene og blant annet se 360 graders visning av gjenstander donert av historiske friidrettsutøvere. Betydningefulle idrettsutøvere fra hvert kontinent blir framhevet og hver utgave av VM i friidrett, fra Helsinki i 1983 til Doha i 2019, blir markert med blant annet høydepunkt og avfotografering av mesterskapets gullmedalje. 

Grete Waitz er den første vi blir møtt av etter å ha gått inn inngangen til The Museum of World Athletics. Hun vant maraton i tidenes første verdensmesterskapet i friidrett, som ble arrangert i Helsinki i 1983.

Se bildekarusell fra friidrettsmuseet øverst i artikkelen. 

Her kan du besøke The Museum of World Athletics

inngang.jpgInngangspartiet til The Museum of World Athletics - MOWA.
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957