Og for tredje gang på rad stiller Paula Radcliffe på maratondistansen i OL. Sjøl om hun ellers har vunnet det som er å vinne og satt flere verdensrekorder, mangler 37-åringen fremdeles en olympisk medalje. Skulle hun klare det på heimebane i London, ville det vært et fantastisk høydepunkt på en uansett strålende karriere.

- Å få representere landet ditt i et OL på heimebane er noe helt spesielt, og jeg er helt i skyene over å ha blitt tatt ut på det britiske laget. Nå er mitt eneste fokus å komme i den rette formen til lekene. Jeg her fullt konsentrert om å bli optimalt forberedt til neste år, uttalte Radcliffe til The Independent da uttaket var klart.

Paula Radcliffe kvalifiserte seg da hun i høst løp Berlin Marathon på 2.23.46. Det britiske A-kravet er satt til 2.31, og også Mara Yamauchi, som nettopp løp på 2.27.24 i Yokohama Marathon, er tatt ut til OL. På herresida er Steve Overall tatt ut etter å ha løpt på 2.10.55 i Berlin Marathon. Flere britiske kvinner har vært under kravet og kan bli tatt ut i etterkant av London Marathon til våren.

(Foto: Victah Sailer, Berlin Marathon)

Ennå er det ikke offentliggjort hva de norske maratonkravene til OL vil være. IAAFs A-krav er 2.15 for menn og 2.37 for kvinner, men Olympiatoppen har lang tradisjon for å skjerpe inn kravene mange hakk. 

IAAF har for øvrig nettopp opplyst om at de har gjort kravene noe snillere enn opprinnelig i seks øvelser. 5000 meter for kvinner er en av dem, og der er A-kravet nå blitt 15.20 mot opprinnelig 15.15. B-kravet er tilsvarende slakka, fra 15.25 til 15.30. Det bør øke Karoline Bjerkeli Grøvdals mulighet til å komme til OL.