I den norske troppen finner vi både debutanter og erfarne utøvere som tidligere har tatt medaljer i internationale mesterskap.

I kvinneklassen er de tre beste i årets motbakkecup tatt ut. Her finner vi bl. a. sølvvinneren fra forrige EM, Eli Anne Dvergsdal fra Gular. Men i årets cup er det Karoline Holsen Kyte fra Førde som har imponert mest.

I herreklassen har ikke alle de beste motbakkeløperne valgt å prioritere cupen, men det er likevel et sterkt lag Norge mønstrer. Mest gledelig er det at EM-vinneren fra 2015, Johan Bugge, er tilbake. Han rakk det fjerde løpet i årets cup, Svinestranda Opp. Her ble det seier og EM-plass for den regjerende europamesteren. I tillegg er den suverene lederen av motbakkecupen, Stian Øvergaard Aarvik samt Torstein Tengseried, tatt ut. 


IMG_2157.jpgJohan Bugge vinner Hovlandsnuten Opp 2015

IMG_2178.jpgTorstein Tengseried blir nr. 2 samme sted.

Følgende utøver er tatt ut :
Herrer senior.
Stian Øvergaard Aarvik (Gneist)
Johan Bugge (Eidsvåg)
Torstein Tengsareid (Egersund)
 

1P1A5819.jpgTrioen i kvinner senior på Gullfjellets topp

Kvinner Senior
Karoline Holsen Kyte (Førde)
Eli-Anne Dvergsdal (Gular)
Anita Iversen Lilleskare (BFG Bergen løpeklubb)

Kvinner junior
Julie Marie Larsen (Sarpsborg)

I kvinneklassen debuterer årets "komet" innen motbakkeløping. Karoline Holsen Kyte står med fire strake seire i årets motbakkecup. Likevel kom det litt brått på henne at det nå blir tur til EM.


1P1A5112.jpgKaroline Holsen Kyte vinner årets Hovlandsnuten Opp
 

- «Reisen» til denne EM-plassen kom litt brått på for min del. Etter flere år med tunge bein, elendig form og pause fra satsinga, er ikke EM akkurat noe jeg har hatt i tankene. Men etter å ha fått til mye god trening i vinter, merket jeg at formen blei bedre og bedre fram mot løpssesongen, og jeg planla egentlig å bare stille på noen mindre lokale motbakkeløp i hjemfylket, kose meg med det – og egentlig bare nyte gleden av å konkurrere igjen!

- Så alle helgene det var Norgescup/uttaksløp til EM, hadde jeg vel egentlig planlagt helt andre løp. Men rett før Grefsenkollen Opp ombestemte jeg meg, droppa Fløyen opp som egentlig var planen den helga. Jeg hadde lyst til å teste formen, bare for å se hvor langt opp det var til de beste damene. Det var vel egentlig etter dette jeg sjekka ut hvor og når EM skulle være, og tenkte at jeg har i alle fall ingen ting å tape på å prøve å kvalifisere meg.

- Så jeg tok utfordringa og blei med på Hovlandsnuten opp, og var veldig spent på nivået der i og med det er et ganske annen type løp enn Grefsenkollen Opp. Fikk en veldig god opplevelse på Hovlandsnuten, og det gav rett og slett mersmak og jeg bestemte med for å stille opp de de to siste kvalifiseringsløpene også. At jeg nå har fire strake seiere i cupen, er selvfølgelig utrolig moro, og på ingen måte noe jeg hadde drømt om for et par måneder siden.

- I løpet av de siste ukene har jeg hatt deltakelse i EM som det store målet, og selv om jeg etter hvert, ut fra resultatene i uttaksløpene, har skjønt at jeg lå godt an, så er det at det nå blir Sloveniatur, veldig stort, og føles egentlig litt uvirkelig for min del. Så nå gleder jeg meg bare masse til å springe mot de beste i Europa, og er veldig spent på nivået der. Jeg tror uansett det blir en stor opplevelse å være med i EM, og når jeg først står på startstreken skal jeg gi alt, ikke tenke så mye på at det er mer spesielt enn alle andre løp, og håper på en god dag der jeg klarer yte mitt beste!



1P1A5833.jpgJulie Marie Larsen gjør et nytt sterkt motbakkeløp, her i Gullfjellet Opp

En annen debutant, Julie Marie Larsen fra Sarpsborg, har også hatt fin fremgang i år. EM deltagelse har ligget i bakhode på henne og hun har gjort sitt ytterste for å få denne plassen. Selv om hun har vært den beste junioren så langt i cupen og ikke vært langt bak seniortrioen som nå er tatt ut, var hun ikke sikker på at det ble Sloveniatur.

- Det er en super god følelse å tenke på at jeg skal representere Norge i et mesterskap. Jeg har virkelig jobbet målrettet for dette uttaket. Det har vært mye reising, ettersom tre av løpene til nå har gått på Vestlandet. Men det har virkelig vært verdt det. Det har vært veldig gøy å ligge rett bak seniorene. Ettersom jeg er bare 18 år vet jeg at jeg har mange år foran meg som jeg skal bruke på å utvikle meg.

- Nå er jeg i Italia, men reiser hjem til helga for å gjøre de siste nødvendige forberedelser. Etterhvert kommer jo også NM og Kvasshovden opp, noe jeg også gleder meg veldig til, selv om jeg vet at jeg har vunnet juniorklassen i Norgescupen.

Kondisreportasje
EM Motbakke 2015 Portugal : To gull og et sølv til Norge