Kondismedlem Sponset innhold
Start første pulje i Sentrumsløpet 2017 Foto: Per Inge Østmoen

Start første pulje i Sentrumsløpet 2017 Foto: Per Inge Østmoen

Prøveløp løypa i Sentrumsløpet

Lørdag er det klart for den 38. utgaven av Sentrumsløpet. Ønsker du å prøveløpe løypa er det nå flere organiserte løpeturer som tar deg gjennom den.


Å kjenne en løype i forkant av et løp kan ofte være en god fordel. Spesielt i løyper som har markante oppover- og nedoverpartier og/eller ern rekke skiftninger i løpsretningen. Sentrumsløpet er kjennetegnet av begge deler.

Ja en kan selvfølgelig sjekke løypekart og løypeprofiler i forkant, men intet et er som å ha løpt igjennom løypa sjøl. 

I Sentrumsløpet starter løypa med en relativt bratt bakke. Ganske seig og lang. Her er det fullt mulig å løpe på seg mye melkesyre. Mesteparten av stigningen skjer opp til Frognerparken, men også opp til Frogner Kirke går det oppover. Langs Bygdøy Allé går det mye nedover helt til Rådhusplassen. Her går det lett og her er de tmulig å svi av litt for mye. Det er tross alt tre kilometer igjen når du er ved Rådhuset.

Har du løpt gjennom løypa i forkant, vet du hva det dreier om. 

Lørdag var det gjennomkjøring av løypa med Team Hansen. I kveld er det gjennomløping med Anton Sport, med oppmøte kl.19:15 i butikken i Bogstadveien, hvor det også vil bli foredrag.

Foredrag med Sigrid Jervell Våg
Klokken 19.30 vil Sigrid Jervell Våg som er regjerende norgesmester på 1.500 meter og Norgesmester i terrengløp kommer for å holde et 30 minutters motiverende foredrag som fokuserer på konkurranser og løpstaktikk.

Du velger en tid å gjennomføre gjennomløpingen på, og det vil bli delt inn i grupper som skal løpe på under 40 min., 40-50 min., 50-60 min og over 60 min. Hver gruppe blir ledet av en løpeambassadør som vil gi tips til hvordan dere skal legge opp løpet mest mulig optimalt for å yte best basert dine mål for løpet. 

Les mer på facebooksiden for arrangementet.
 

SJEKK BILDEREPORTASJENE FRA TIDLIGERE SENTRUMSLØP