Arrangør KollenHopp, Norges største hopp-og kombinert-team, har fokus på å skape et «show-preget» breddearrangement for både eliteutøvere og mosjonister med lav terskel for deltakelse.  Arrangementet i går ble en praktfull illustrasjon på dette.

Mest oppmerksomhet fikk nok stuntet til tidligere skihopper og verdensrekordholder i skihopping Bjørn Einar Romøren da han kom løpende opp Holmenkollbakken iført fullt hopputstyr med hoppskia på nakken. Som tidligere internasjonal toppøver og nå markedssjef i Skiforbundet Hopp måtte jo Bjørn Einar gi alt, - og det gjorde han til gagns.
 

640_BjørnEinarRomøren_GaAlt.Foto_ChrPR.jpg

Bjørn Einar Romøren var nok også i sin glanstid som skihopper bedre trent for Kollen Ned, med lange svev ned mot 140 m enn for Kollen Opp. I Kollen Opp kom han trolig på pallen i evnen og viljen til å gi alt.   
Foto Christian Prestegård (gjelder alle foto i denne reportasjen som ikke er påført navn på fotograf)
 

Like etter fikk alle langs løypen oppleve en ny topprestasjon av Karoline Holsen Kyte, Førde IL, som er i europatoppen og dermed blant de aller beste i verden i motbakkeløp.
 
Som Kondismedlem kan du lese mer om Kyte, hennes bakgrunn og hvordan hun trener i vår medlemssak her:  Slik trener vårens komet Karoline Holsen Kyte
 

640_KarolineHolsenKyte_Innspurt_FotoChristianP.jpg

Karoline Holsen Kyte spurter mot mål på toppen av Holmenkollbakken på 8:08 og slo dermed den gamle løyperekorden til Anne Johanne Lind med ett minutt. 19. august slo Karoline flere av de beste i verden med nesten 5 min. i motbakkeløpet La Sportiva Skåla Opp i Loen. I juli ble Karoline nr. 4 i EM i motbakkeløp og er tidligere norgesmester i motbakkeløp for junior.

640_KarolineHolsenKyte.Nærbilde.FotoChrP.jpg

Karoline fikk ikke oppleve det flotte utsynet frå toppen, pga "Kollentåka", men hun kunne feire nok en løps-seier med ny løyperekord. Hun har satt mange sterke løyperekorder i år. 

640_MalinHoelsveenK12-13.motmål.FotoChrPr.jpg

Også Malin Hoelsveen, Raufoss IL, i klasse 12-13 år imponerte i Kollen Opp med tiden 8.53 og 3. plass totalt i dameklassen.

Nedenfor følger oversikt over topp 10 damer hentet fra EQ-timing. For fullstendig resultatliste se www.kollenopp.no

640_Topp10damer.red.jpg


I herreklassen ble det en tøff sekundstrid på høyt nivå om plassene på pallen. Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb, vant på 7:12,9 kun 1,5 sek. foran Arne Post og 4,5 sek foran Olaf Talmo.
Pedersen vant tirsdag terrengløpklassikeren Sørkedalsløpet

 

640_ErikUdøPedersen.FotoChrPR.jpg​Erik Udø Pedersen, Kristiansand Løpeklubb.
 

640_Topp10 herrer.jpg

Nivået i konkurranseklassen for menn var meget høyt i år med 7 tider bedre enn vinnertiden i fjor, og fjorårets vinner ble i år nr. 10.
 

640_ArnePost_Nærbilde.FotoChrP.jpg

Multisport-utøver Arne Post, som nå representerer Royal Sportsklubb / Solon Eiendom, har god erfaring med bratte motbakkeløp. I 2005 representerte han Norge på det første norske laget til EM i motbakkeløp. I 2007 vart Arne nr. 3 i NM i motbakkeløp i Fanaråken Opp. Samme år vart han verdensmester i Vintertriatlon der han har to gull. Arne har topprestasjonar i både løping, langrenn og sykling. Han har bla. vunnet Birkebeinertrippelen fem ganger. 

640_OlafTalmo.FotoChrP.jpg​Mange svært unge løpere gjør det meget sterkt i korte bratte motbakkeløp. Her løper 16-åringen Olaf Talmo, Koll IL, mot mål til 3.plass totalt på tiden 7:17.

640_ØyvindHeibergSundby.jpgØyvind Heiberg Sundby har lengre fartstid på toppnivå i Norge innen motbakkeløp. Øyvind er både norgesmester og vinner av Norgescupen i motbakkeløp og har representert Norge i flere år i internasjonale mesterskap. Pga. skader har han de siste årene priortert sykling, men gjorde et meget sterkt comeback i årets La Sportiva Skåla Opp hvor han satte ny pers med 3. plass og ny personlig bestetid. Øyvind slo flere medaljevinnere fra EM og VM i motbakkeløp. I KollenOpp ble det 4. plass kun 11 sek bak vinneren. Spørs om ikke KollenOpp-løypen ble litt for kort for Øyvind.

I bakgrunnen følger Jørgen Jevne (blå jakke) i arrangementskomiteen spent med på innspurten og sekundstriden om topplasseringene. Ovenfor i rød overdel Mr. Trappefolket ved Lasse Rypdal som er omtalt i reportasjen.
 

Vi skal ta oss en tur opp gjennom løypen fra sletta i Midtstubakken og starten på den 1200 m lange løypen med 165 høydemeter og 800 trappetrinn til toppen av Holmenkollbakken:
 

640_Start_Midtstubakken_Osprey.FotoChrP.jpg

Her på sletta i Midtstubakken (K95 / Bakkerekord 111,5 m) går starten

640_løpslederMariusHuse.FotoChrP.jpgLøpsleder Marius Huse er også speaker ved starten og styrer en meget vellykket gjennomføring av KollenOpp-arrangementet fra sletta i Midtstubakken

640_OppMidtstubakken.FotoChrP.jpg​Her runder løypen toppen av kulen i Midtstubakken og deltakerne setter kursen bort til sletta i Holemenkollbakken.

640_Christian_oppmotkulenikollen.FotoAjd.jpg​Opp fra sletta i Holmenkollbakken mot kulen og hoppet. Foto Anne Jenny Dvergsdal

640_St.nr10_Ryssdal.FotoAJD.jpgRolv Erik Ryssdal, Heming, kl 14-15 år svinger her opp fra det bratte unnarennet og inn på kulen i Holmenkollbakken. Bak står far med samme navn (Konsernsjef Rolv-Erik Stray Ryssdal i Schibsted) og foreviger sønnens praktfulle ferd mot mål på toppen på tiden 9:33. Foto Anne Jenny Dvergsdal

640_Fargerik deltaker runder kulen. FotoAJD (2).jpg​Fargerik deltaker runder kulen opp mot hoppet. Foto Anne Jenny Dvergsdal

640_MangeRundarKulen.FotoAJD.jpg​Før tåka kom var det flott utsyn over Oslo. Her er kulen snart tilbakelagt og mål er i sikte. Foto Anne Jenny Dvergsdal

640_Reusch_Starrnr 3_4_5. FotoAJD.jpg​Det ble "close race" i familien ReuschK, fra Heming, med fra venstre: Fritjof (M12-13) på 9:55, Christian (M45) på 10:07 og Henrik (M14-15) på 10:02. Foto Anne Jenny Dvergsdal

640_Opp frå hoppet.FotoChrP.jpg​Opp frå hoppet mot mål på venstre side for sporet og ned på høgre side etter målpassering.

640_TyraSortåsløkken.Nr4.FotoChrPr.jpgTyra Sortåsløkken Sk Vidar i stor fart mot mål til 4. plass totalt i dameklassen på 9:09. Tyra er i kl 14-15år.
Tyra har levert en rekke topplasseringer i det siste som tredjeplass i Sørkedalsløpet sist tirsdag og andreplass i Kantebakk Opp 22.august

640_Kaare.FotoChrP.jpgKaare Jarbeaux, Jarbeaux Sport, med rask spurt mot mål på 10:14 til 4. plass i M45. Normalt springer Kaare med Osprey-sekk på ryggen, men det var ikke nødvendig i dag med godt organisert bagasjetransport fra start og opp til Holmenkollbakken. Før Kaare startet, løp hans datter Johanne (kl12-13år) i mål på 10:26. Spørs om ikke Johanne snart vil løpe fra far sin.

640d_Utsyn.FotoJørgenJevne.jpg​Etterhvert som deltakerne kom i mål på toppen ble avsatsene på motsatt side tilskuerplass og trapp ned igjen. Magne brukte god tid til å nyte målgangen med en flaske Oldenvann og Bixit Havrebar. Foto KollenHopp v/Jørgen Jevne

640d_Olden_Hoka_påToppen.FotoJørgenJevne.jpgFoto KollenHopp v/Jørgen Jevne

640b_KariMadslienogTorhild_FotoChrP.jpgKari Madslien, Nydalen Skiklubb (øverst), mot mål til 1. plass i kl 50 år. Bak skimtes Torhild Dybwad.

640_TorildogSander.FotoChrP.jpgMor og sønn på felles opptur! Torild Dybwad Mathiesen, SK Vidar, vant kl. D45år på 10:24 mens Sander i kl 14 år løp på 9:48. 

640_TrymFossli_11år_Try.FotoChrPR.jpgTrym Fossli, en av løpets yngste deltakere, i den nyopprettede klasse 11 år uten rangering. Trym løp i mål på 10:43. Trym representerer den lokale klubben TRY.

640_LasseogMona.FotoChrP.jpgMona Strande og Lasse Rypdal kan juble for sine respektive meget gode prestasjoner og for et praktfullt løp. Mona som representerer Team OCR Norway ble nr 6 totalt i dameklassen på 10:01, mens Lasse Rypdal, Trappefolket, ble nr 24 totalt på 8:47.  Mona Strande elsker tøffe utfordinger og er meget godt trent for det. Nylig ble hun bl.a nr 6 av alle damer i konkurransen Toughest i Oslo og 19. august løp hun et sterkt løp i Norges tøffeste motbakkeløp La Sportiva Skåla Opp med 1814 høydemeter fra start til mål på kun 8,2km.

Lasse Rypdal er mannen bak treningsgruppen Trappefolket hvor han har skapt noe nytt og unikt innen variert trappetrening i og rundt Holmenkollbakken og Midtstubakken. Hver mandag kl 18 året rundt deltar i gjennomsnitt ca. 100 på hver trening. Trappefolket arrangerer i juni hvert år sitt eget løp Kollentrappa som går opp fra sletta i Holmenkollbakken til toppen av bakken.
 

640_TeamSoccerMoms.T_shirt.jpg

 

640_TEAMSOCCER MOMS.FotoChrPR.jpg​Reportasjen avrundes med det gladeste teamet  jeg traff etter målpassering. Disse 8 positive stemningsskaperne har det klingende navnet Team Soccer Moms, som fritt oversatt blir team fotball-mammaer.

For flere bilder og mer info om Kollen Opp se www.kollenopp.no , Facebooksiden Kollen Opp og #KollenOpp på Instagram