Været, stemningen og løpsgleden var stor under den 24. utgaven av løpet i Hornindal lørdag.

Størst oppmerksomhet ble det naturlig nok til løpets opphavsmann Inge Asbjørn Haugen. Med fullføring av sitt maratonløp nummer 500 ble det en flott dag for kondisjonert idrett.

- Hyggelig med både deltakerrekord og at det ble ny løyperekord for maraton for kvinner, sier Haugen. Han løp inn til 3,55.56, som var raskere enn han hadde trodd på forhånd.

Han var strålende fornøyd med dagen, både for egen del og for løpet i sin helhet. Korps spilte da han kom i mål og det ble flagget, heiet og ropt i jubel under en varm himmel.

Med 169 fullførende ble den gamle rekorden slått med 19 løpere. Og alle priste det nye opplegget med ny løype som ble tatt i bruk i fjor.

Hafsås igjen

Ut fra start var det ingen som kunne hindre Helge Hafsås å dra i teten, og han slapp aldri å se seg tilbake.

Dermed ble det maratonseier nummer 171 for løperen fra Olden som kom i mål på 2,47.53.

- Godt fornøyd med løpet og tiden, selv om det gikk litt saktere mot slutten, sier vinneren som testet nye lette løpesko. Nummer to ble Marius Jørgensen fra Bø IL og treer ble Tomas Kadlas fra Eid IL.

Solid damerekord

I dameklassen ble det også en solid seier, og det på en tid som fikk selv Inge Asbjørn Haugen til å lette ekstra på øyelokket.

- Hva ble tiden, spurte han i mål. Da han fikk høre at Ragnhild Susanne Molland fra Oslo/ Luster kom inn på tiden 3,08.42 utbrøt Haugen:

- Da slo du min pers med ett sekund!

Molland løper mest for å holde seg i form, og synes det er gøy å stille opp på løp når det passer slik. Nå var hun nesten på hjemlige trakter og løp sin andre maraton.

- I Oslo i fjor løp jeg på 3.05.30, så dette er jeg veldig godt fornøyd med, sier hun med et smil.

- Løypa var veldig fin og det var kjekt å se den flotte naturen. Samtidig var det oppmuntrende å løpe sammen med så mange andre jeg møtte fram og tilbake, sier damevinneren.

Mange debutanter

Også en del debutanter stilte til start på maraton blant de totalt 45 deltakerne, og de var veldig godt fornøyd stort sett. De fleste smilte og var overbevist om at dette var både ei løype og et løp som fristet til å prøve på igjen.

USA-deltaker

Flere deltakere kom fra andre land, og det var et internasjonalt felt i sving.

På halvmaraton var det Marius Skeide Ruth fra Stavanger som vant med 1,13.27, mens Cathrine Wolden, norsk, men bosatt i USA, vant dameklassen på tiden 1,26.29.

På 10 kilometer vant Bjørn Vonheim fra Rindal med 37,46 mens Ieva Ozolo fra Aure IL vant dameklassen på 50,53.

I minimaraton var Joakim Hald Andersen fra Proaktiv med 14,14, mens raskeste på damesiden var Sofie Øen fra Hornindal på 21,37.

IngeAsbjørn500-halvmaratonløper.jpgInge Asbjørn Haugen løp maraton nummer 500 og ble blant annet heiet fram og gratulert av halvmaratonvinneren Marius Skeide Ruth.

RagnhildSusanneMolland.jpgRagnhild Susanne Molland vant suverent dameklassen og satte løyperekord på 3,08.42.

IngeAsbjørn-Tim.jpgPresident i Kondis Tim Bennett kunne overrekke stor glassvare til Inge Asbjørn Haugen for hans maratonløp nummer 500.

IngeAsbjørn500-løp.jpgSmilende kunne Inge Asbjørn løpe mil etter mil i sitt jubileumsløp. Til venste ser vi Liv Jegteberg Lystad.

IngeAsbjørn500.jpgMed korpset som spilte opp kunne Inge Asbjørn Haugen juble med krans og flagg etter målgang.