Det var som vanlig veldig fin stemning da Rosa Sløyfe-løpet ble arrangert i Oslo, og Petter Northug jr hadde hele 1574 medløpere på startstreken ved Vaterland fredag kveld. Hvis vi antar at 90% av de påmeldte på 3 km uten tid - som gikk og løp en rundløype fra Nydalen - stilte opp, var det totalt 2350 fullførende totalt. Det betyr at det var 200 flere deltagere i år enn i fjor, men også at Bergenserne var hakket bedre i år med ca 3000 deltagere.

Arrangørvideo fra løpet i Oslo:

O-løper og skiløper til topps
Raskest av alle var o-løper Mai Elin Watson (30) fra Bækkelagets SK og skiløper Benjamin Gunnarsen (18) fra Kjelsås IL.

Fra premieseremonien der vinnerne har fått sine gavekort. (Foto: Jenny Midbjer)

Mai Elin - som vant på 21:29 - hevder seg bra i sprintorientering der løpstiden gjerne er 15-20 minutter, så slik sett var distansen idéell for henne i Rosa Sløyfe-løpet. På andre plass fulgte den tidligere fortballspilleren Karoline Wisløff Rud på 21:43. Tidligere i høst vant hun DobbelTravern (60 km) suverent, og på sterk ny løyperekord. Tredjeplassen gikk til den danske (bor i Norge) ultra- og maratonløperen Louise Skak som kom i mål på 22:06. De tre skilte seg ut med de klart raskeste tidene.

Petter Northug jr vant ikke herreklassen, men han unngikk "tjejdeng" ved å løpe inn til 7. plass på tiden 21:02. Raskest av alle løp den 18 år gamle skiløperen fra Kjelsås IL, Benjamin Gunnarsen. I fjor var han 2. mann på 20:17, i år vant han på 19:54. Differansen til Petter Sisselberg fra Amedia var 9 sekunder (20:03) , to sekunder mer enn i fjor da Petter ble nummer 3. På tredjeplass kom landslagsroeren Erling Øyasæter fra Rowings på 20:18.

Cool gjeng. Pål Heldaas, som vant M45-49 er her sammen med Langnes-jentene Amanda, Veronica, Belinda og Karin. (Foto: Jenny Midbjer)

ALLE RESULTATER KLASSEVIS OG TOTALT

Strong Lady. Turi Wang Ljungqvist (K80+) deltok på 3 km. (Foto: Jenny Midbjer)

Fra utdeling av lagpokalen til bedriften med flest påmeldte. Her ser vi deltagere fra Agjv (Acciona Ghella Joint Venture) heve pokalen. (Foto: Jenny Midbjer)

Speaker intervjuer en av deltagerne, Sanja Maksimovic fra Ås. (Foto: Jenny Midbjer)

De to raskeste i kvinneklassen, Karoline Wisløff Rud til venstre og vinneren Mai Elin Watson til høyre. (Foto: Jenny Midbjer)

Fotografen vår denne kvelden, Jenny Midbjer, ser vi her sammen med maratonløper Andreas Grøgaard (jevn bidragsyter til Kondis treningsartikler), som hun fikk gleden av å slå med 5 sekunder i Rosa Sløyfe-løpet (31:14 og 31:19). Det spørs om hun får anledning til det flere ganger.

Rosa sløyfe-løpet ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen. I fjor ble det samlet inn 2 140 600 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen fra Rosa sløyfe-løpene. Vi er spent på hva summen blir i år...