Nok en gang innleder Sentrumsløpet løpssesongen for alvor i Oslo, og nok en gang ser det ut til å bli bra løpsforhold, rundt 15 grader og en del sol, og så får en bare håpe at vinden endrer seg noe fra langtidsvarselet, som forteller om lett bris.


Løypekart

Hjemmeside for Sentrumsløpet

Sjekk også Jon Ilsengs gjennomgang av løypa KM for KM

Kondis har fulgt Sentrumsløpet med omfattende bildereportasjer 

Setter du pris på de kontrollmålte løypene i Norge: BLI MEDLEM I KONDIS!

LØYPER KONTROLLMÅLT AV KONDIS

  • 216 løp med blant annet:
  • 48 maraton
  • 79 halvmaraton
  • 107 10 km-løp
  • 83  5 km-løp
     

Kondis gir deg oversikten over alle de 216 kontrollmålte løpene


Blant våre oversikter er:

 

Kontrollmåling av løyper i Norge

Kontrollmåling av løyper i Norge er det Kondis som står for, og de danner grunnlaget for all statistikk i løyper utenfor bane i Norge.

Alt dette arbeidet gjør Kondis gratis, men det gjør seg ikke sjøl og vi er derfor svært avhengig av en så stor medlemsmasse som mulig. Akkurat som Olav Engen skriver om i artikkelen:  Kondis.no er i realiteteten en kjempestor dugnad

Så setter du pris på de kontrollmålte løypene i Norge: BLI MEDLEM!
 

Kondis-løypemålerne blir autorisert i henhold de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "The IAAF Handbook".

Hovedansvarlig for løypemåling i Kondis og ansvarlig for autorisering av nye løypemålere er Vidar Dvergedal. E-post: Vidar Dvergedal

Våre løypemålere blir autorisert i henhold til de retningslinjene som er gitt i IAAFs regel nummer 240 paragraf 3 i "the IAAF Handbook". Når det gjelder selve måleteknikken som anvendes, så er den utviklet av "Road Racing Club of America" og "Road Runners of England".

Ta kontakt med Vidar Dvergedal eller en av de andre autoriserte løypemålerne dersom du ønsker mer informasjon eller ønsker å gjøre en avtale om kontrollmåling.

Selve kontrollmålingen utføres som en gratis tjeneste til arrangørene av løpsarrangementer i Norge. Arrangørens utgifter er å dekke reise- og eventuelt oppholdskostnader for løypemåleren.

Eksempel på hvordan kontrollmåling foregår kan ses i artikkelen med både bilder og video fra målingen av Grimstad Maraton.