Ikke siden 2017 har det vært arrangert ultraløp i Nissedal, men i år skal Treungen IL med Helge Reinholt i spissen arrangere ultraløp igjen.

Skuggenatten Ultra 2020 er et lavterskel ultraløp der du løper Skuggenatten opp og ned 5 ganger, til sammen 43 km og med løypa justert så det blir akkurat Galdhøpiggen høydemeter. Det hele arrangeres fra klubbhuset til Treungen IL på Treungen stadion.

Arrangementet finner sted 6. juni 2020, samme dag som motbakkeløpet Skuggenatten Opp skulle vært arrangert, og som måtte avlyses på grunn av korona-restriksjoner. Det er gratis å delta, og det løpes på eget ansvar. Det påpekes at smittevernreglar og 2 meters avstand skal respekteres.
 

Veldedig bidrag?
Istadenfor startavgift til Skuggenatten Ultra, oppfordrar vi til å vippse ditt frivillige bidrag til vårt arbeid med vedlikehald og opprusting av dei mest brukte stiane, bl.a Skuggenatten og Nisserstien. Vipps nr. 106418 (eller bare søk Treungen IL), merk «TURSTI».
På førehand takk!


Påmelding åpner 20. mai kl 12:00
Påmelding til Skuggenatten Ultra skjer fra onsdag 20. mai kl 12. De første 50 e-postene med påmelding registrert etter dette får plass. Se detaljer på løpets facebookside.

Løpets offisielle side og info

Løypekart.jpg
LØYPA: Galdhøpiggen-høgdemeter (2.469).

- Løypa er nesten same som Skuggenatten 12-timars i 2015/16. Alle skal løpe heilt opp til varden og RUNDT den, kvar gong, sier Helge Reinholt.

- Løpet er 100 % sjølv-service. Oppbevaring/depot, benkar og bålpanne finst under tak. Ta med alt du treng, også vatn/drikke og eige utstyr som kopper med meire. Makstid for godkjent ultra er 24 timar.

Helge forteller at løpet er et NFIF-godkjend ultraløp for maks 50 deltagere, og at fullført løp teller med til Kondis-utmerkelsen Ultraløpsfatet.

- Treungen IL respekterer smittevernreglane. Minimum 2 meters avstand og lignende i henhold til NFIF sine oppdaterte reglar for mosjonsløp. Garderobene er stengt, men toaletta skal vi prøve og få løyve og system på, sier Reinholt.

Tidtakingen blir tilsvarende det man har i flere Cannonball-maraton, hvor deltagerne både noterer tid for hver runde og sender inn data fra f.eks.Garmin, Strava eller annen dokumentasjon i etterkant av løpet for kontroll. 

Einar Hagemann_Skuggenatten_12-timars_2016.JPG
Einar Hagemann var fornøyd met løypa i 2016.

Kø_ved_tauet_(1280x855).jpgI 12-timars 2016 var det ikke så farlig med avstand, men noen steder i 2020 må nok folk vente litt. (Arrangørfoto)

Godt_merket_flott_terreng (1280x848).jpg
Fantastisk heiterreng, og velldig tydelig merket. (Arrangørfoto)

På infosiden skriver arrangøren blant annet:

  • Premiering: Heder og ære, og breidt publiserte resultat. Skuggenatten Opp-medalje til alle. Og noko fint til 1., 2. og 3. plass dame og herre (overrasking).
  • Skuggenatten Opp denne datoen blei avlyst, men vi oppfordrar kven som helst utanfor konkurranse til å prøve minst ei runde i ei slags trimklasse. Ved varden på toppen kan du plukke ein Skuggenatten Opp-medalje! (Desse tel ikkje i maksantalet på 50 i ultraløpet).
  • Godkjend for Kondis` Ultraløpsfatet
  • Godkjend som deltaking i (og i samarbeid med) Høyjord IL sitt virtuelle høgdemeterløp Elevation Ultra 5.-7. juni

DETALJERT INFO OM SKUGGENATTEN ULTRA
 

Skuggenatten Opp 2019: 
Brita Cecilie Mustad og Torstein Tengsareid vant Skuggenatten Opp

Skuggenatten 12-timars 2016: 
Løp Skuggenatten opp og ned 9 ganger på 12 timer

Skuggenatten_Opp_Herrepallen_foto_Olav_Nilsen.jpg
Herrepallen i det foreløpig siste Skuggenatten Opp. Torstein Tengsareid vant foran Erling Hisdal og Stian Bergstå. (Foto: Olav Nilsen)

_DSC0061.jpg
Ingunn Bjorå vant kvinneklassen (arrangørfoto).

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957