Det var god stemning og mye liv på gressmatta på Bislett stadion på lørdag. Rundt 1800 deltakere gjennomførte den korteste distansen på 5 kilometer, mens nærmere 1200 kvinner valgte 10 kilometer, som er den lengste distansen. Det var som vanlig organisert oppvarming i forkant av løpet, og Blåsemafian sørget for gode toner og musikalsk energiboost før start.

Se videoreportasje fra KK-mila her (K+)

5-km-start1pulje.jpg1. pulje på 5 kilometer slippes avgårde. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Løypene

Deltakerne kan altså velge mellom 5 kilometer eller 10 kilometer, og sistnevnte hadde ny trasé i år. Fra start på Bislett stadion gikk løypa opp til Akerselva, til Voldsløkka og via litt hit og dit, tilbake til Bislett stadion. Den korteste løypa gikk fra Bislett, opp til Sagene og tilbake til St. Hanshaugen og stadion. Ingen av løypene er spesielt flate. Rundt 75 høydemeter måles ved gjennomløping av 5-kilometeren, mens 10-kilometeren byr på rundt 150 høydemeter og et par tøffe stigninger.

Resultater 5 kilometer

Det var Sofie Kjos Bergum fra SK Vidar som var raskest i dag. Hun løp på 19:19 og var dermed 17 sekunder foran Christine Westerbø på andreplass. Silje Sande tok tredjeplassen med 21:02. Med den vant hun også klasse 40-44 år. Vinneren var godt fornøyd med dagen.

5-km-1plass-1920px.jpgSofie Kjos Bergum fra SK Vidar først i mål på 19:19. (Foto: Tom-Arild Hansen)

- Det er utrolig gøy å løpe KK-mila! Først og fremst var det fantastisk stemning på stadion både før og etter løpet, og ekstra stas med heiing av Birkelunden mannskor underveis i løpet. Bedre stemning på et løp skal man lete lenge etter! Løypen er spennende med flere tøffe stigninger og krappe svinger, og i dag var det i tillegg en del motvind i starten. Men, jeg tok teten fra start og fant en fin rytme som jeg klarte å holde helt inn. Alltid moro å krysse målstreken først, forteller Sofie Kjos Bergum til Kondis etter løpet.

5-km-2plass.jpgChristine Westerbø fra Anton tok andreplassen. (Foto: Tom-Arild Hansen)

Resultater 10 kilometer

Anette Killerud Ødegård tok en ganske klar seier på 10-kilometeren. Til tross for en relativt kupért løype ble vinnertiden under 40 minutter. 39:48 hadde Killerud Ødegård på klokka da hun krysset målstreken. Snaue to minutter senere kom Ragnhild Brørs Kleven fra OSI inn til andreplass på 41:41, og Magnhild Karsrud fra IL Noringen ble nummer tre på 42:15.

10-km-1plass.jpgAnette Killerud Ødegård i mål på 39:48. (Foto: Tom-Arild Hansen)

- Det var første gang jeg løp denne løypa så jeg var litt spent, sa Killerud Ødegård etter sitt gode løp.
Hun merket seg absolutt at det var noen harde motbakker underveis, men følte det gikk bra. Tiden hadde hun ikke helt oversikt over, men da Kondis fortalte at det ble 39:48, fortalte hun at hun var godt fornøyd med å løpe under 40 minutter.

10-km-2plass.jpgRagnhild Brørs Kløven fra OSI ble nummer to. (Foto: Tom-Arild Hansen)

10-km-1plass2plass.jpgNummer en og to på 10-kilometeren. (Foto: Tom-Arild Hansen)

10-km-3plass4plass.jpgMagnhild Karsrud fra IL Noringen spurter i mål til tredjeplass foran Linn Kristin Vibekken. (Foto: Tom-Arild Hansen)

1 10028 Anette Killerud Ødegård   K23-34 00:39:48
2 11476 Ragnhild Brørs Kløven OSI K23-34 00:41:41
3 11341 Magnhild Karsrud IL Noringen K23-34 00:42:15
4 11777 Linn Kristin Vibekken   K40-44 00:42:15
5 10489 Jane Horpestad   K35-39 00:42:26
6 10925 Nora Funkqvist   K23-34 00:44:36
7 10466 Ingunn Berger Sæther   K23-34 00:44:36
8 10133 Benedicte Venås   K23-34 00:45:11