Det er meldt sol og kun to minusgrader under løpet i morgen, men med åtte sekundmeters vind fra øst, blir den "følte" temperaturen omtrent 10 minusgrader.

– Dei som hadde planlagt å springa, spring uansett om det er litt småkaldt, forteller Thomas Hetland i Egersund IK friidrett til Dalane Tidende
– Bare sjå på Sola Halvmaraton, som blir arrangert i januar kvart år. Det er eit populært løp. Dei som driv med løp, spring året rundt.

85 løpere var påmeldt i går, flere forhåndspåmeldte enn i fjor.  Mange melder seg på først ved start og Hetland håper på 150 deltakere.

Rask løype
– Sjølv om det stig nesten heile vegen oppover mot Krossmoen, er dette løypa for dei som vil prøva å setja personleg rekord. Returen frå Krossmoen er gunstig med tanke på å halda høgt tempo på slutten av løpet, sier Thomas Hetland.


ben_julie_hansenIMG_4417.jpg
Amerikaneren Ben Zywicki setter løyperekord i 2014 på Egersund Halvmaraton med 1.05.57. Foto: Julie Hansen.

Løypa er kontrollmålt og Ben Zywicki holder løyperekoden med 1.05.57 satt i 2014, mens Anne Jorunn Hodne har kvinnerekorden på 1.20.11 satt i 2010.

Også på mila er det gode løyperekorder. Ørjan Grønnevig, Skjalg løp på 29.35 i fjor. Vienna Søyland, Skjalg satte også løyperekorden i fjor med sterke 35.27.